Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Opnieuw pijnlijkverlies tegen Velsen

Het lijkt een niet te kloppen tegenstander. Want voor de derde keer op rij zag SJC geen kans om de Velsenaren, tot nu toe een laagvlieger met 1 gewonnen wedstrijd, de wil op te leggen. Was het de instelling, was het tactisch niet in orde of speelde toeval een belangrijke rol?
 
 
In de sport tellen statistieken mee en dus zou de conclusie mogen zijn dat Velsen simpelweg voor SJC een niet te bespelen tegenstander is. SJC ging als trotse koploper de bus in. Wel zonder Frans van Niel die vanwege familieomstandigheden moest afhaken. Ook nog zonder Nick Lim en Jelle van Went die wegens  blessures ontbraken. Maar wel weer met aanvoerder Timo Ruigrok.
 
Op het sportpark Driehuis in de gemeente Velsen was de illusie, dat SJC  als koploper een gemakkelijke middag zou kunnen beleven , snel voorbij. Voordat er goed en wel was begonnen zag een agressief Velsen hun tactiek van er direct vol ingaan, beloond met een 1-0 voorsprong.
Met de wetenschap dat er nog voldoende tijd was om dit te herstellen trapte SJC af. De aanval werd gezocht en Tom Duindam kreeg een eerste mogelijkheid. Maar het vol vertrouwen opererende Velsen had binnen het kwartier SJC al op de knieën toen ook de 2-0 kon worden aangetekend.
 
Onder de SJC-supporters, die de moeite hadden genomen om af te reizen naar het sportpark dicht bij begraafplaats Driehuis-Westerveld, was een grafstemming voelbaar. De derde nederlaag op rij diende zich aan en leek al zeker toen binnen 20 minuten ook nog een de 3-0 op het scorebord kwam te staan. SJC deed echt wel wat terug maar steeds werd mogelijk gevaar door de Velsenaren bezworen. En ook een zeker lijkende treffer kon met een uiterste poging door hen nog net voor de doellijn worden gepareerd.
Een mooie treffer van Timo Ruigrok had nog even een sprankje hoop tot gevolg. ‘Gewoon in de tweede helft erop en erover’, dachten de optimisten onder de supporters. Maar dat bleek ijdele hoop. In de 2e helft consolideerde Velsen de voorsprong, bleek SJC onvoldoende creatief om hun tactische aanpak te ontvlechten, en tekende langzaam maar zeker  de onvermijdelijke nederlaag zich al snel aan.
Bankzitters van deze middag Mark Turk, Aaron Koemans en Ralph van Oosten werden nog ingebracht maar natuurlijk kon van hen niet verwacht worden dat zij voor de grote ommekeer zouden zorgen.

Ver in blessure tijd had doelman Lex Hoogervorst ook nog voor de vierde keer het nakijken zodat 4-1 als uitslag in de statistieken werd opgetekend. Langs het veld  morden supporters over de slechte conditie van het natuurgrasveld, over vreemde beslissingen van de arbitrage, zelfs over gebrek aan inzet van diverse spelers.  Daarmee deden ze Velsen en hun coach Ronals Doorjeweerd echt tekort. De geplande overrompeling in de eerste minuten van de strijd tegen de koploper werd succesvol uitgevoerd. SJC moet zich deze week herpakken en vooral nuchter en reëel kijken naar de toekomst. En de realiteit geeft aan dat SJC zich aanstaande zondag kan revancheren tegen RKAVV die inmiddels de nieuwe koploper is in de 4e divisie. Zij wonnen met 1-0 van Alcides en zij zagen ook dat regionale concurrent HBS een eveneens onverwachte grote nederlaag leed tegen Rohda Raalte. Al even onverwacht als de nederlaag van Westlandia tegen Be Quick 1887.
Maar deze 4 regionale ploegen in de 4e divisie zondag,  vormen na de eerste 7 wedstrijden opvallend genoeg gezamenlijk de top vier.