Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie​ Chris Hoogervorst

Chris Hoogervorst
 
 
Leeftijd:                        23
Eerdere clubs:              vanaf de jongste jeugd bij SJC
Positie:                         Middenveld  met voorkeur rechtsbuiten of op 10                                    
Favoriete Voet:             Links
 
SJC-lid vanaf:                2003
 
Zorgen dat ik optimaal fit ben’. Dat was het spontane antwoord van Chris Hoogervorst op de vraag wat hij zelf zijn sterkste punt als voetballer vindt. En op de vraag of je hem ‘een trainingsbeest kan noemen is het antwoord ook bevestigend. En dat brengt ons ook direct bij het nare incident in de voorbereiding  op het seizoen  2021/2022. Toen hij in de wedstrijd tegen Rijnvogels een gecompliceerde beenbreuk opliep. Chris: ‘ik heb tijdens de revalidatie maximaal geoefend en vele uren in de sportschool doorgebracht om het maximale er uit te halen’.  En dat het geholpen heeft is wel duidelijk bewezen want hij maakte tegen ieders verwachting in zijn rentree op het veld tijdens het trainingskamp in januari in Benidorm. 
 
De inmiddels 23 jarige Chris is al op zijn vierde jaar in de oude SJC-sporthal aan zijn voetballoopbaan begonnen. ‘Dat waren mooie tijden’, mijmert hij, als we het even over de eerste periode in de jeugdopleiding hebben. SJC is dan ook echt zijn cluppie en zijn ambitie is om voorlopig nog heel belangrijk te zijn in de hoofdmacht.  Hij bekend, dat als er zich over enige tijd zich een mogelijkheid zou voor doen om op het hoogste amateurniveau te gaan, dat hij daar dan wel ja tegen zou zeggen.
 
Hij beschouwd zijn familie wel als een echte voetbalfamilie. Opa Toon Hoogervorst was ooit de veelbesproken keeper van het Sassenheimse Teylingen die toentertijd voor iedere tegenstander een lastig te nemen horde was. Zijn broer was ook een talent maar is inmiddels gestopt. Zijn vader was al jong zelfstandig ondernemer en dat zat een voetbalcarrière in de weg. Maar hij is zeker de trouwste supporter van Chris en bij iedere wedstrijd langs de lijn te vinden. En bij de thuiswedstrijden is zijn moeder er ook altijd bij.
 
Chris Hoogervorst is feitelijk een linkspoot maar in de wedstrijden is hij vaak op rechts te vinden.  Zelf ziet hij zichzelf graag als rechtsbuiten of spelen op 10 omdat zijn sterke punten daar het best tot hun recht komen. Diepgaan, doelgerichtheid, loeren op de mogelijkheid van een steekballetje, veel communiceren met medespelers (wat hij zelfs via oogcontact weet te bereiken) en hard werken noemt hijzelf zijn wapens. 
 
En benadrukt opnieuw dat maximaal trainen en veel uren in de sportschool bij hem zorgen voor maximale explosiviteit. Dat intensieve trainen doet hij naast zijn drukke baan als werkvoorbereider bij Hoogervorst Electrotechniek, het bedrijf van zijn vader.
 
Ook Chris blijkt tevreden met de begeleiding die er is via de uitgebreide staf: ‘Alles past bij deze club en we zijn meer en meer een echte vriendengroep. Die feitelijk uitgebreid wordt met de steun van de zingende supportersgroep vanaf de tribune. Chris licht toe: ‘ Daarbij zijn veel gasten waarmee ik gevoetbald heb en het voelt in het veld als massale steun die positieve invloed heeft op onze prestaties.’