Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Aaron Koeman

Leeftijd:                         26
Clubs:                           VV Noordwijk en nu SJC.
Positie:                          Linkerspits
Favoriete voet:              Links         
SJC sinds:                     2018
 
 
 
De overstap van de Duinwetering naar de Lageweg is Aaron Koeman bijzonder goed bevallen. Van enige afstandelijkheid of rivaliteit bleek geen sprake. Op de hoek van de bar praten we na de donderdagavondtraining openhartig over voetbal en alles eromheen. Aaron zegt over de overstap: ‘Vanaf dag één was ik welkom, werd als het ware met open armen ontvangen. Deze club past precies bij mij. Veel inzet en hard werken maar na afloop gezellig even in het clubhuis blijven hangen’
 
Hij speelde vanaf zijn jeugd bij Vv Noordwijk en werd al met de F2 kampioen. Aanvankelijk speelde als linksback maar werd  daarna linkerspits en werd van waarde in het tweede team. Dat was ook vaak het elftal bij SJC waarin hij een vaste plek had en belangrijk kon zijn. Zijn opvallende scores als hij vanuit de draai de keeper wist te verassen werden alom gewaardeerd.
 
Hij stelt nuchter vast dat hij het daarmee op een hoger niveau moeilijker heeft. Het vorige seizoen startte hij een half jaar lang in de basis maar met veel zelfkennis zegt hij heel goed te beseffen dat het niet optimaal was. Na even pauze zegt hij dan: ‘Misschien ben ik net niet goed genoeg. Ik doe voluit mijn best, ik voer mijn taken uit en zo nodig laat ik me corrigeren door de coach en mijn medespelers.’ Zijn sportieve doelen zijn ook duidelijk. Aaron wil dolgraag nog lang op niveau blijven spelen, het liefst in de basis in SJC 1.
 
Als we over supporters beginnen dan komt er een brede lach op zijn gezicht en zegt hij: ‘Opa  Frans Koeman is met afstand mijn trouwste fan en met mooi weer komt Oma Josien ook altijd. En de zingende BWA-groep op de tribune vind ik mooi man. Dat is echt geweldig. Dat kwam allemaal  heel mooi bij elkaar in de loop naar de halve finale van de districtsbeker.’
 
Aaron is de zoon van Patrick Scheurwater en Simone Koeman. Zijn vader was een zeer getalenteerd zaalvoetballer en zijn moeder exploiteert het clubhuis op de tennisbaan van de NIJC, de Jonkheer Geversbaan. Daar assisteert Aaron haar 20 uur in de week. En organiseert bovendien als vrijwilliger  en toernooileider een aantal tennistoernooien. Hij is naast zijn werk ook aan het afstuderen en wil aan de slag als evenementenmanager bij de tennisbond, de KNLTB.