Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Arjen v.d. Linden

Functie:                      Trainer/Coach Arjan van der Linden
Leeftijd:                       50 jaar                     
Clubs als speler:         ARC, Noordwijk, Foreholte                       
Positie als speler :       aanvankelijk verdedigend op rechts later op 10                       
Favoriete voet:            Rechts         
SJC sinds:                   zijn zoon Wessel bij SJC ging voetballen  
 
Hij straalt vooral gemoedelijkheid uit. Maar is intussen een meer dan fanatiek trainer/coach van het tweede elftal van SJC. Die nogal eens dient te improviseren omdat de eerste selectie nogal eens dient te worden aangevuld vanwege veel voorkomende blessures.
Met de glimlach rond zijn mond, die hem werkelijk lijkt aangeboren, doet hij zijn relaas over zijn geschiedenis die hij als voetballer. Hij woonde in Alphen en begon als jeugdspeler bij ARC. Een verhuizing bracht hem naar Noordwijk waar hij ging spelen bij de Vv Noordwijk. Vervolgens een korte periode Foreholte waarna terugkeerde naar de Duinwetering en in de toenmalige selectie zijn plaats veroverde. Totdat hij wegens een blessure op 27-jarige leeftijd gedwongen werd te stoppen met prestatief voetballen.
Toen zijn zoon Wessel bij SJC  ging voetballen was hij natuurlijk trouwe supporter en werd toen door Piet van de Put gevraagd om te assisteren bij de trainingen. Inmiddels werd hij gevangen in de typische SJC-sfeer. Tot aan de onder 17 jeugd heeft hij met veel plezier training gegeven en wedstrijden begeleid. Toen Wessel de keuze maakte om het hogerop te zoeken bij Quick Boys, is Arjan meegegaan. En toen SJC na 4 jaar een beroep op hem deed om een rol te vervullen bij het begeleiden van jeugd die de overstap gingen maken reageerde hij positief. Hij werd trainer/coach van het 3e elftal wat in die periode als een kweekvijver werd toegevoegd aan de selectiegroepen.  Dat inpassen van jeugd in de senioren ging hem bijzonder goed af. Arjan werd vervolgens trainer van het 2e elftal en ook van JO19. Een talentvolle lichting die het kampioenschap veroverde.
 
De vraag of de trainer een trainingsbeest was komt een duidelijk antwoord: ‘Nee’.
Arjan: ‘Ik trainde graag op zijn Braziliaans, gematigde inspanning maar wel alles alleen maar met de bal.’  Als nummer 10 was zijn specialisme de slimme steekpass om medespelers achter de verdediging gevaarlijk te laten zijn. Een onderdeel dat hij van groot belang acht bij een goed functionerend team.
Arjan werkzaam als Planner in Workshop Management. Waarbij hij verantwoordelijk is voor organisatie, planning en analyseren van taken.
 
Als we hem vragen naar zijn mooiste ervaring neigt hij te zeggen dat deze aan het eind van dit seizoen moet komen, maar zegt vervolgens heel beslist dat dit de rondrit op de platte kar door Voorhout was, nadat hij met zijn elftal kampioen was geworden.
Arjan begeleid momenteel ook zijn zoon Wessel die bij Quick Boys speelt. Toch is Arjan van der Linden sterk verbonden met het zwartwit van SJC. Zelf zegt hij met heel veel nadruk: Ík ben in hart en nieren een echte SJC’er, hier voel ik mij thuis.’
 
Vermeldenswaard is zeker nog dat hij er vanaf komend seizoen een belangrijke taak bij krijgt als video-annalist. Momenteel test hij de recent aangekochte opnameapparatuur en is hij bezig zich vertrouwd te maken met de mogelijkheden die er zijn en die voor het groepsproces wenselijk en belangrijk kunnen zijn.