Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Frans van Niel

Leeftijd:                       35
Clubs:                          Nicolaas Boys, Feyenoord, ARC, ADO, VVSB en SJC
Positie:                         Aanvallend of centraal middenveld
Favoriete voet:             Rechts 
SJC sinds:                   2021

Nadat hij 13 jaar bij  VVSB actief was geweest koos Frans van Niel voor SJC om daar te gaan samenwerken met trainer/coach Marcel IJzendoorn. Die immers ook een VVSB-verleden kent als speler en als interim-coach. Inmiddels is het voor Van Niel zijn 3e seizoen aan de Lageweg
 
De 35 jarige in Nieuwveen geboren Frans van Niel ging al op zijn 7e jaar naar de Feyenoordjeugd. Voetballen was toen al zijn lust en zijn leven wat hem thuis met de paplepel werd ingegeven. En hij vertelt zeer enthousiast dat hij samen met zijn vader een periode in hetzelfde zaalvoetbalteam speelde.
 
Op de vraag wat zijn trainingsinzet altijd is geweest zegt hij dat hij wel een ‘trainingsbeest’ genoemd mag worden. Maar dat dit niet betekend dat hij voorop liep met rondjes lopen. Frans: ‘Mijn extra trainen was voornamelijk gericht op mooi, op de techniek. Maar in de wedstrijd wel altijd alles geven.’
 
Zij ogen gaan glimmen als hij vertelt over de  halve finale  KNVB-beker van VVSB in het Utrechtse Galgenwaard met uitzinnige Noordwijkerhoutse supporters. De halve finale van de KNVB-beker, FC Utrecht- VVSB, dat de boeken in ging als een sprookje. Maar hij roemt ook gelijk de recente bekerstrijd van SJC tegen Willem II.  En spreekt van een geweldige ambiance bij een club waar hartelijkheid troef is en waar alles lijkt te kloppen.
 
De routinier zegt nu echt aan zijn laatste seizoen bezig te zijn en het ook heel leuk te vinden om jeugd te leren voetballen en zijn ervaringen met hen te delen. En hij straalt mogelijk nog meer dan zojuist wanneer hij vaststelt dat zijn zoontje van zes jaar nu ook helemaal gek van voetbal is. En steeds met zijn vader mee wil naar het voetbalveld. Misschien dat deze kleine voetbalfanaat Pappa nog kan overhalen er toch nog één jaartje aan te plakken.