Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Jelle van Went

Leeftijd:                           25
Clubs                              SJC vanaf  de ukkies
 
Positie:                            Centraal verdediging.                                   
Favoriete Voet:                Rechts
SJC-lid vanaf:                  2001
 
 
Zijn debuut in de hoofdmacht van SJC was in Heemskerk. Op een zaterdagmiddag in de wedstrijd  tegen Odin ’59. Een blessure van toenmalig steunpilaar Tom Broekhuizen maakte de ziekenboeg van SJC overvol. En dit dwong toenmalig trainer Sjaak Polak om voor de jeugdige Jelle van Went, want daar maken we nu kennis mee, een basisplaats in te ruimen. Jelle weet het nog heel goed: ‘we verloren als debuterende club in de 3e divisie zaterdag, nipt van Odin ‘59’. In de krant lazen we toen dat de debuterende Jelle van Went met zijn SJC een onverdiende 0-1 nederlaag moest incasseren.
Jelle van Went stamt uit een volbloed SJC-familie. Hij woont nog bij zijn ouders, vader is lid van de TC en voetbal is iedere dag wel een keer onderwerp van gesprek. Als voetballen of voetbalwedstrijden kijken niet aan de orde is dan gaat Jelle graag met zijn vriendengroep op stap.
Als we hem vragen stellen over voetbal en zijn eigen kwaliteiten dan denkt hij een speler te zijn die het niet van het lopen moet hebben. Wedstrijden spelen geniet met afstand zijn voorkeur boven actief zijn op het trainingsveld. In die wedstrijden ‘voor het eggie’ is de centrale verdediger naar zijn mening goed in rust brengen met de bal aan de voet om daarbij vooral op zoek te zijn naar de combinatie. Over zijn trainer IJzendoorn is hij erg tevreden: ‘Prima trainer die het spel serieus benadert maar ook in is voor een dolletje. Daarom past hij zowel bij mij als bij SJC als club’.
 
 
De 25 jarige SJC-er speelt vanaf de jongste jeugd bij SJC en behoort tot de lichting talenten waarin ook de huidige selectiespelers Sven Wisselink en Mark Turk behoren. Jelle daarover: ‘Het is zo leuk om nog steeds met die gasten te voetballen’. En hij hoopt, net als zijn maten Mark Turk en Sven Wisselink, dat ook zo lang mogelijk in het eerste van SJC te kunnen doen.
Als er geen voetbal aan de orde is dan brengt Jelle zijn tijd door bij Danish Crown in Haarlem. Het bedrijf is wereldspeler in de export en de productie van varkensvlees en varkensvleesproducten
 
Als we vragen naar de steun van supporters en sponsoren komt er een brede grijns op zijn gezicht. Dat is geweldig. En ook Jelle van Went speelt de loftrompet over de BWA . De afkorting wat staat voor Black White Army, zoals, de jeugdige supportersgroep zichzelf graag presenteert. Het contact van de supportersgroep met de spelersgroep is optimaal en Jelle stelt vast dat deze  groep nog steeds groeit.