Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Jordy Groot

Jordy Groot

Leeftijd:              35

Eerdere clubs:    DSOV, AFC, SJC, Voorschoten ’97, SJC,
                           Quick Boys en opnieuw SJC

Positie:               Linkervleugelverdediger.

Favoriete Voet:  Links, tweebenig

SJC-lid vanaf:    2016

Zijn naam wordt altijd genoemd als het langs het veld gaat om wat is ‘een echte SJC-er’
En het overgrote deel, zo niet iedereen, ziet Jordy Groot in ieder geval zo zwart-wit als het maar kan. De ervaren linkspoot verdient inmiddels wel een standbeeldje en zijn carrière kent een fraaie voetbalgeschiedenis.
In zijn geboorteplaats Vijfhuizen werd hij als jeugdspeler lid van DSOV. Op zijn 17e  was er de overgang naar AFC.  In die periode vervulde trainer Marcel Schenk een rol bij de SJC-selectie. En die introduceerde Jordy Groot als een talentvolle linksbuiten.
 
Bij SJC werd hij van vaste waarde en door zijn prestatiegerichtheid en de drang om ook te presteren op een hoger niveau, zorgden voor korte uitstapjes naar Voorschoten ’96 en Quick Boys. Toch keerde hij ook weer terug aan de Lageweg bij de club die hij enorm waardeert. Hij benoemd het als een prachtige familieclub waar hij inmiddels alweer aan zijn 15e seizoen is begonnen.
Als we de statistieken inzien dan weten we dat Jordy Groot meer dan 3500 uren doorbracht op het trainingsveld aan de Lageweg. En hij speelde officieel inmiddels bijna 390 wedstrijden in het zwart-wit gestreepte tenue.
Als vaste waarde vierde hij het feest van promotie mee naar de hoofdklasse evenals het belangrijke kampioenschap in Assen tegen Achilles 1894. En daarna dus ook de volgende stap, die naar het optreden in de 3e divisie zaterdag.
 
Trainer IJzendoorn maakt dan ook nadrukkelijk gebruik van de ervaren en altijd positief ingestelde linkspoot. Die, minder dan hijzelf graag zou willen, als opkomende  verdediger zijn ervaring als linksbuiten benut. Zijn vaste trap en nog steeds zijn snelheid zijn geheime wapens die hij dit seizoen helaas nog niet optimaal wist te benutten. Wat ongelukkige gele kaarten ( en een enkele rode)  horen bij een verdediger die zich, in het belang van  de ploeg, niet wil laten passeren. Daardoor liep hij helaas wel de spectaculaire bekerwedstrijd tegen Willem II mis.
 
Jordy wordt door supporters hogelijk gewaardeerd maar weet zich daarnaast enorm gesteund  door het volledige thuisfront en vader John is met afstand zij grootste fan. Die elke wedstrijd bezoekt en zijn  job op Schiphol zo nodig aanpast aan het voetbalprogramma van SJC. Jordy kenmerkt zichzelf als een doorzetter en zegt veel voetbalplezier te vinden in het coachen van jonge debuterende selectiespelers. Als vader Jordy geniet hij met zijn vrouw van hun kinderen en hij verklapt ons dat er een 3e telg op komst is.