Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Kevin Schelvis

Kevin Schelvis

Leeftijd: 31 jaar

Clubs: SJC eigen opleiding

Favoriete voet: Tweebenig

Bij SJC: vanaf 4e jaar

Een echte SJC-er die heel hard heeft moeten werken om erkenning te krijgen voor zijn keeperskwaliteiten. Als keeper van het derde elftal vocht hij voor een plekje in het tweede. In de selectie werd de plek onder de laat vaak gegund aan een ‘gehaalde’ speler. En uiteindelijk kon hij ponder de vleugels van Kees Zethof bewijzen over genoeg kwaliteit te beschikken om in de hoofdklasse actief te zijn. En hij is inmiddels al jaren een steunpilaar die de promotie na de spectaculaire winst op Rhoda Raalte de belangrijkste prestatie noemt. Ook al omdat er toen een spectaculaire ononderbroken reeks van 16 overwinningen was. Maar twijfelt direct omdat het kampioenschap in Assen tegen Achilles 1848 met de bijbehorende huldigingen natuurlijk ook heel spectaculair was.

Hij noemt als zijn belangrijkste kwaliteiten het onderscheppen van hoge ballen en het klemvast zijn.

Kevin benadrukt heel veel te danken te hebben aan de adviezen en trainingen van Richard Hartevelt.

Kevin: ‘In die 15 jaar hebben we van alles meegemaakt en hij heeft mij zeker beter gemaakt als keeper. Waardoor Zethof het toen aandurfde om mij op het hoge niveau te laten debuteren.’ Kevin is ook eerlijk als hij zegt dat de SJC verdediging toen, met Mike Verhoek, Juriaan van Duin en David Verweij, een bijna niet te kloppen blok vormden waar hij als keeper van kon profiteren. Enthousiast is hij over de supporters van SJC, die hij geweldig noemt en die hem in al die jaren volledig hebben gesteund. En even enthousiast vertelt hij over zijn moeder, beter bekend als Jo Kiekie. Die al vele jaren de prestaties van SJC vastlegt in vele duizenden actiefoto’s die door de verschillende media graag worden gepubliceerd.

Kevin Schelvis is als gymnastiekdocent verbonden aan het Leonardo College in Leiden. Dat is een middelbare school waar topsporters kunnen worden gefaciliteerd. Hij heeft inmiddels een gezin en dat zorgt ervoor dat hij als sportman toch nadrukkelijk overweegt na dit seizoen een stapje terug te doen. Niet vanwege het plezier in zijn sport maar wel om over meer vrije tijd te kunnen beschikken.

En daarin meer aandacht te besteden aan het gezin. Maar eerst wil hij zeker nog deze competitie afmaken en hij zegt er zeker nog vol voor te gaan.