Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

presentatie Marcel IJzendoorn

Functie:                                 Hoofdtrainer / coach.
Clubs als speler:                   VNA, Roodenburg, Lugdunum, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, VVSB
Clubs als trainer/coach:        VVSB, Foreholte, Boshuizen, SJC.  
Positie als speler:                  keeper.
Als keeper sterkst in:             coachen van medespelers en ballen tegenhouden.
   
Een gesprek met trainer Marcel IJzendoorn aangaan over voetbal is een gebeurtenis op zich. De gedreven coach van de SJC-selectie ademt voetbal. En een simpele eerste vraag in ons gesprek over SJC zorgt voor een heerlijke stroom van woorden en prestatie-superlatieven.
Toch willen we eerst nog even belichten wie Marcel IJzendoorn is. En even kort vernemen hoe zijn carrière in de voetbalwereld zich heeft ontwikkeld.
 
De opsomming van clubs waar hij actief is geweest begint bij het toenmalige Leidse VNA. Daarna een periode Roodenburg Jeugd waar hij o.a. met Glen Helder en Jeffrey van As speelde. Vervolgens kwam er 5 jaar Lugdunum en toen 2 jaar Rijnsburgse Boys en ook nog eens 3 jaar Scheveningen. Bij RCL moest de carrière worden afgesloten maar onverwacht kwam er ook nog een transfer naar VVSB. Waar hij 6 seizoenen als doelman van vaste waarde was.
 
Zijn trainersloopbaan begon direct daarna ook bij VVSB. Hij werd de assistent van trainer Tijs Schippers. (Nu de trainer van het Amsterdamse WV-HEDW). In het seizoen 2010/11 en 2012/2013 kreeg hij tot 2 maal toe 6 maanden het vertrouwen om als ad interim-coach op te treden. En hij deed dit tot volle tevredenheid want hij zag dus kans om VVSB te behoeden voor degradatie uit de zondag topklasse.
Van 2014 t/m 2018 stond hij aan het roer bij Foreholte waarna hij het Leidse Boshuizen 2seizoenen onder zijn hoede kreeg. En tenslotte verhuisde hij in 2020 dus naar SJC waar hij nu inmiddels 4 seizoenen actief is en waar in ieder geval nog een jaar aan wordt toegevoegd.
 
Het gesprek met Marcel IJzendoorn bevestigd opnieuw wat veel mensen binnen de club al hebben ervaren. Hij is enthousiast en ambitieus en heeft altijd de sportieve doelstelling om de lat voor hemzelf en zijn spelers wat hoger te leggen.
 
Bij SJC is de doelstelling voor dit jaar het handhaven in de 4e divisie en dat is een behoorlijke opgave. Toch wil hij ook de basis leggen waarop SJC vervolgens nog de stap naar de 3e divisie kan gaan maken. IJzendoorn: ‘Dit is zo’n mooie club, met geweldige mensen en bovendien een fantastische accommodatie. Met elkaar moeten we de stap op de ladder kunnen maken’
 
Breeddenkend over de club, de ambities en de mogelijkheden is kenmerkend voor de trainer die gewaardeerd wordt om zijn oprechte interesse in de mensen. En daarnaast om zijn openheid met de spelers over zijn aanpak en zijn beleid. IJzendoorn zegt bijna vaderlijk: ‘Denk erom, winnen doe je met zijn allen, maar bij verliezen geldt dit ook.’
 
IJzendoorn is nog altijd trots op het bekeravontuur van vorig seizoen en de recente bekerstrijd tegen Willem II was voor hem een van de hoogtepunten uit zijn carrière. Maar tijdens het gesprek doemen in zijn persoonlijke herinneringen ook die hele mooie momenten op die hij mocht ervaren in zijn periode bij Scheveningen en zeker ook bij VVSB.
 
Voor SJC aast hij toch ook op een herhaling richting KNVB-beker en de komende bekerwedstrijd tegen Wippolder ziet hij vol vertrouwen tegemoet. Met een grote glimlach zegt hij: ‘Ja man, ik werk bij een mooie club. Ik ga er komend seizoen hard aan werken om het team nog een stapje te laten maken. Wie weet op weg naar weer een nieuw avontuur.’