Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Richard Hartevelt

Leeftijd:                      44 jaar
Clubs als speler:        Quick Boys, Ajax-jeugd Rijnsburgse Boye en Rijnvogels.
Functie:                      Keeperstrainer
 
 
Inmiddels al 16 jaar in dienst van SJC. En in die jaren als de keeperstrainer een zeer gewaardeerd lid van de technische staf. Waar hij al die jaren al zijn eigen, soms opvallende rol speelt. Natuurlijk tijdens trainingen en bovendien in het begeleidingsteam tijdens de wedstrijden. We schrijven hier natuurlijk over Richard Hartevelt.
 
De 44 jarige Hartevelt heeft samen met zijn vrouw en vader Kees een haringhandel in Leiden. Een familiebedrijf wat van vader op zoon werd en wordt doorgegeven. Hun ‘Hollandse nieuwe’ werd overigens tijdens ‘de Nationale Haring Smaaktest’ gekroond tot de lekkerste haring van Nederland. Een geweldige bekroning maar wij belichten hier nadrukkelijk Richard als de gepassioneerde keeperstrainer van SJC.
Zijn keeperscarrière begon bij Quick Boys waarbij hij opviel en daarom een jaar de jeugdopleiding bij Ajax mocht volgen. Hij keerde terug naar Quick Boys, was keeper in Jong Oranje onder 16 en stond onder de lat bij Rijnsburgse Boys en Rijnvogels. Op 25 jarige leeftijd maakte een hardnekkige blessure een eind aan zijn actieve keepercarrière.
 
Het was toenmalig trainer Stefan Roodakkers die als trainer van SJC hem wist over te halen om aan de Lageweg aan het werk te gaan en daar bleek het echt te klikken. Sinds die tijd praat men met veel respect over Richard Hartevelt en is er alom bewondering voor zijn aanpak, welke volledig past bij de wensen van SJC. Hard werken aan verbeteringen en de trainingen volledig gericht op presteren op de komende wedstrijddag. Maar ook de tijd nemen om onder het genot van aan glaasje bier in de persoonlijke sfeer na te praten. Richard Hartevelt past dus helemaal bij SJC en de clubslogan Strijd, Passie en Vriendschap.
 
Tijdens een praatje met Richard wordt erg duidelijk, hij is en blijft een echt voetbaldier. Messcherp in zijn analyses, houdt van duidelijkheid en wordt mede daardoor in het begeleidingsteam zeer gewaardeerd. Over de begeleiding zegt hijzelf: ‘We vormen in de staf een superteam, weten elkaar te waarderen en hebben mede hierdoor steeds het maximale weten te bereiken.’
Richards grote voorbeeld is Frans Hoek, voormalig keeper van o.a. Volendam en later keeperstrainer van Ajax, Barcelona, Manchester United en Bayern Munchen. En recentelijk nog van het Nederlands Elftal. Hij spreekt met veel bewondering  over de aanpak van Frans Hoek en roemt zijn kijk op het voetbalspel.
Inmiddels is de familie Hartevelt onderdeel van de SJC-voetbalfamilie. Zijn vrouw Angelique en vader Kees zijn hele trouwe supporters  en dochter Jennifer speelt in dames1. Er wordt gezamenlijk gebaald als SJC verloren heeft.
Overigens staat zoon Jarno onder de lat bij Quick Boys JO 16-1 en wordt ook gezien als een zeer talentvolle keeper.
Ons gesprekje eindigt met het nuttigen van een pilsje en een toast op de langdurige samenwerking  tussen Richard Hartevelt en familieclub SJC.