Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Richard Hoogervorst

Leeftijd:                47 jaar              
Clubs:                   VVSB, SJC.
Functie:                Teammanager
Positie:                 was als actief voetballer doelman
Favoriete voet:     rechts maar tweebenig 

Het is al weer zijn derde seizoen als teammanager van het SJC-vlaggenschip. Als jeugdleider en supporters van zijn zoon was hij al een graag geziene gast. De van oorsprong VVSB-er was bovendien actief in de sponsorcommissie en zei ja toen men hem voor zijn huidige functie uitnodigde. Richard is een makkelijke prater die om gesprekstof niet verlegen zit. In ons gesprek benadrukt hij dat het feitelijk om een begeleidingsteam van 3 personen gaat waarin hij heel plezierig samenwerkt met Sipko van Zundert en Justin Vink. Zij bekommeren zich gezamenlijk om belangrijke zaken rondom trainingen en wedstrijden waarbij het uitgangspunt is om de spelers zo goed mogelijk te faciliteren. Richard: ‘het doel is dat het hen aan niets mag ontbreken. En voor ons is hun tevredenheid de beloning voor deze vrijwilligersbaan.’
Hij kan dan ook echt genieten van die tevredenheid in de groep en hij roept direct een gezellige stop in Emmeloord in herinnering. Waar een verre terugreis vanuit het noorden van Nederland werd onderbroken om met de complete groep een hapje te eten. En daarbij heeft Richard echt genoten van de bijzondere positieve sfeer.
 
Hij stelt wel vast dat er soms wel erg veel te regelen valt maar dat daarbij gelukkig vele handen licht werk maken. Ook vanuit de groep is er altijd wel de bereidheid om zo nodig een handje te helpen.
Richard: ‘Trainingen, wedstrijdbesprekingen en wedstrijden vragen elk een gedegen organisatie en als het dan lekker loopt en iedereen tevreden is dan vind ik ook daarin mijn voldoening.’
Als we even stil staan bij de verschillende activiteiten rondom SJC dan merkt hij op dat het hem meer en meer duidelijk wordt hoe belangrijk al die vrijwilligers voor het functioneren van SJC zijn. Hij acht daarbij extra aandacht voor werving van goede mensen van groot belang. Maar hij is vooral tevreden over de organisatie rondom de selecties, de samenwerking met de verschillende functionarissen, trainers en spelers en geniet met volle teugen van de lol die het groepsproces hem zo vaak oplevert.