Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

presentatie Rick Brabander

Rick Brabander
                                                                                                                                
Leeftijd:            25jaar              
Clubs:               Foreholte
Positie:              Linksbuiten/ rechtsbuiten
Favoriete voet: Rechts
 
Op de vraag aan Rick Brabander wat zijn mooiste ervaringen zijn in zijn voetbalcarrière komt het antwoord opvallend snel. De derby’s waar ik als speler bij mocht zijn tussen Foreholte en Teylingen.
Nog duidelijk nagenietend vertelt hij over de spanning en de sfeer die deze wedstrijden kenmerkte.
Onder trainer Marcel IJzendoorn, toen de coach van de Voorhouters mocht hij als aankomend talent een kwartiertje invallen. En in die 15 minuten voelde hij zich even een held. Met 2 goals en een assist kon hij de belangrijkste man van het veld worden. Hij overtuigde de trainer daar niet direct mee. Maar uiteindelijk dwong hij toch een vaste plaats in het eerste elftal af.
En nu speelt hij onder diezelfde trainer IJzendoorn bij SJC en heeft hij zich ten doel gesteld om hem ook nu zo snel mogelijk te overtuigen dat hij een vaste basisplaats verdient.
 
Rick Brabander beseft echter maar al te goed dat de stap van 2e klasse naar de 4e divisie niet
zomaar even is gemaakt. De rechtsbenige spits die vooral snelheid als extra wapen hanteert, probeert dus wel met beide benen op de grond te blijven staan. Maar zegt ook dat hij er echt alles aan wil doen om een vaste waarde te worden voor SJC.
 
De nieuwkomer zegt de trainingen heel belangrijk te vinden en werkt extra aan zijn conditie met duurloopjes en met bezoeken aan de sportschool. De familie Brabander is een echte voetbalfamilie waarvan vader furore maakte bij RVC. En ook was er een broer actief als voetballer. Samen met hem heeft Rick nog in Foreholte 1 gespeeld.
Na zijn Hbo-opleiding is hij nu fulltime aan het werk bij GPEX in Noordwijkerhout, een import- en exportbedrijf van tweedehands kopieermachines.
 
Hoewel Foreholte voor hem altijd belangrijk zal zijn is hij vol lof over het warme welkom bij SJC. De 25jarige Rick Brabander: ‘Een pracht club waarin ik door spelers, bestuurders en sponsoren meteen werd geaccepteerd en me hierdoor dus ook direct thuis voelde. Belangrijk noemt hij ook de supportersschare en dan in het bijzonder de BWA, the Black White Army: ‘Geweldig hoe ze ons steunen, iedere keer weer’.
Zoals te verwachten spreekt hij zich desgevraagd zeer positief uit over zijn trainer die hij heeft leren kennen als een ervaren sportman. En die volgens Rick bijzonder trouw is aan de waarden van de club waar hij aan is verbonden.