Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Sipko van Zundert

Sipko van Zundert
 
Functie:                          teammanager
Clubs:                             Alphia ,SJC
Positie als voetballer:     Stopperspil
Sterkste voet :                rechts
Ooit bewondert om:        zijn snelheid
 
 
De in Alphen opgegroeide Sipko van Zundert was de snelle stopperspil in de jeugd van Alphia. Een heupblessure, die heden ten gade nog wel eens opspeelt, dwong hem om te stoppen met voetballen. Hij volgde een studie boekhouden maar werd al gauw compagnon en leidinggevende in een beddenspeciaalzaak met de opvallende naam ‘de Koffer’. 
In 1980 kwam hij naar Noordwijk en werd sponsor van SJC en ook een gewaardeerd speler in het toenmalige pretelftal ZZD. Dat was het toenmalige zevende elftal van SJC dat als de Zevende Zuipers Divisie een luis in de pels van het ‘keurige SJC’ was .Maar als team wel gewaardeerd werd omdat zij een belangrijke bijdrage leverden aan de sfeer in het clubhuis en bovendien aan de kantineopbrengsten.
 
Al gauw werd Sipko ingeschakeld om als vrijwilliger allerlei taken te vervullen. Een ook zijn vrouw Anneke van Zundert droeg, als toenmalige stadionspeaker, een aantal jaren haar steentje bij. 
Sipko vervulde diverse taken als bestuurslid waarbij hij met de portefeuille ’Facilitaire zaken’ de reputatie vergaarde van soms nors, soms streng maar uiteindelijk toch altijd meegaand.
Zijn mooiste herinneringen als teambegeleider zijn ongetwijfeld de promotiewedstrijd tegen Rohda Raalte en het kampioenschap in Assen tegen Achyllus 1874. Naast de vele onbezoldigde uren voor ‘werkgever SJC’ is  Sipko actief als medicijnbezorger voor apotheek De Schelft. 
Hij waardeert de selectie zoals de selectie hem kennelijk ook waardeert als hij opmerkt: ‘ik kan heel goed met ze omgaan.’ En vult aan: ‘Ze zien me staan’.
De inmiddels 71-jarige Sipko: ‘ik wil vooral bezig blijven en zo lang mogelijk mijn steentje bijdragen aan SJC.’ Een topclub waar volgens hem natuurlijk  goede en slechte dingen voorkomen. Hij noemt het een echte vereniging met ook nog eens een mooie supportersschare en ook hij bewondert de al veel bejubelde SJC-accommodatie.