Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Sven Wisselink

Sven Wisselink

Leeftijd: 25 jaar

Clubs: eigenopleiding SJC

Positie: centrale verdediger/middenveld

Favoriete voet: Rechts

Sven Wisselink is van de lichting jeugdspelers met talenten waar ook Jelle van Went en Mark Turk deel van uit maken. Hij zegt heel veel te danken te hebben aan toenmalig jeugdtrainer Arthur Aartse. Die veel aandacht besteedde aan de basis technieken die Sven zich eigen wist te maken. Sven Wisselink had altijd een voorkeur voor de nummer 10 positie maar werd in de SJC-selectie voornamelijk ingezet dienend op het middenveld waar hij te maken heeft met heel veel concurrentie.

Vorig seizoen kende de verdediging echter veel blessureleed en daardoor deed trainer IJzendoorn een beroep op hem om als centrale verdediger. Na wat gewenningsverschijnselen bleek hij ook hier van veel waarde te kunnen zijn. Sven denkt dat hij dit te danken heeft aan zijn kopkracht maar vooral ook zijn passing naast het inzicht in het voetbalspelletje. Hij is voornamelijk rechtsbenig omdat een onwillige meniscus het optimaal gebruiken van links in de weg blijft zitten.

De familie Wisselink kwam midden jaren negentig naar Noordwijk en in 2002 werd de toen 4jarige Sven lid van SJC. Hij herinnert nog steeds de gezelligheid die SJC toen al kenmerkte. En zoals gezegd vooral herinneringen aan begeleiding van deskundige jeugdtrainer(s).

Hij doorliep de jeugdafdeling via de diverse selectieteams en blijkt dus nu van vaste waarde in de 1e selectie. Daarin veroverde hij zijn plekje met een aanloop vanuit het 3e team. Waarin hij als talent door de huidige assistent-trainer toenmalige coach Marco Grevinga werd ingezet in het elftal wat uiteindelijk het kampioenschap veroverde.

Maar nu dus het eerste elftal waarin hij, als het aan hem ligt, zo lang als maar mogelijk wil blijven presteren. Hij voetbalt met veel strijd en inzet maar ook zijn trainingsintensiteit is hoog. Hij noemt dat intensieve trainen voor hem persoonlijk vooral nuttig en noodzakelijk om echt fit te blijven.

Tot slot merkt hij op dat hij bijzonder trots is op het huidige SJC dat zich presenteert in een geweldige accommodatie. Sven: ‘ook onze tegenstanders kijken meestal met veel bewondering rond en spreken steeds vol lof over wat er hier door onze club is gerealiseerd’.