Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Thijs van Donk

Thijs van Donk
 
Leeftijd:                      22
Eerdere clubs:           vanaf de jongste jeugd bij SJC
Positie:                       Middenveld  met voorkeur op 8 of op 10                                    
Favoriete Voet:           Rechts
SJC-lid vanaf:             2004
 
Een van de clubtalenten is ongetwijfeld ook Thijs van Donk. Die bezig is een permanent plekje te veroveren in de selectie van het eerste elftal. Maar weet dat er hard voor gewerkt moet worden en hij nog veel ervaring moet opdoen.
Thijs van Donk zit in het 4e jaar met zijn studie Finance and Control op de Haagse Hogeschool. Maar heeft gelukkig voldoende gelegenheid om naast zijn studie aandacht te besteden aan voetbal en het beschikbaar zijn voor de eerste selectie van SJC. 
 
Terwijl  zijn ouders niet bepaald  voetbalenthousiasten waren bleken hun beide zoons zeer talentvol en was Thijs al van begin af aan ook zeer prestatief. Zoals zoveel Noordwijkse jeugd begon hij op jonge leeftijd bij SJC tegen een bal te schoppen bij ‘de Ukkies’. Hij doorliep vervolgens de jeugdopleiding via de selectieteams. Thijs: ‘Daaraan bewaar ik hele mooie en vooral ook leuke herinneringen zonder dat daar een echt bijzonder hoogtepunt bij te ontdekken valt.’
Tot voor kort speelde Thijs van Donk nog in het 2e team waar het met zijn voetbalmaten uitstekend naar zijn zin had. Het blessureleed wat zich in de laatste maanden van vorig seizoen rondom het eerste elftal voordeed noodzaakte de technische staf om een beroep op hem te doen. En diverse keren mocht hij aan het niveau van de 4e divisie proeven.
 
Thijs bevestigd: ‘Sinds een half jaar zit ik nu bij de eerste selectie en dat betekend onder meer dat ik echt vol aan de bak moet om bij dit niveau te blijven aanhaken.’ Hij blijkt een gepassioneerde sportman die vooral op de trainingen ook wil presteren. Hij weet dat hij nog veel moet leren en daar zijn volgens hem de trainingen van IJzendoorn nu nog beter geschikt voor dan wedstrijden. Hoewel veel spelen natuurlijk ook bijzonder belangrijk is. Thijs: ‘ Want op het trainingsveld en in de dug-out doe je natuurlijk totaal andere ervaringen op dan tijdens de wedstrijden op het veld.’
Als we voorzichtig vragen naar een hoogtepunt in zijn voetballoopbaan hoeft hij niet na te denken.  ‘Een geweldige ervaring is natuurlijk het behalen van de KNVB-beker en vooral dat ik daar zelf actief een bijdrage aan heb mogen leveren. 
Hij voelt zich heel erg thuis bij SJC en kiest uit de clubleus ook voor ‘Passie en Strijd’ maar geniet het eigenlijk meest van de Vriendschappen die het hem oplevert en heeft geleverd. Veel van Thijs zijn vrienden zijn ook onderdeel van de vaste supportersgroep die als het eerste speelt zich luidruchtig laten horen op het terras boven de tribune of in de zon aan de lange zijde van het veld.