Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Timo Ruigrok

Timo Ruigrok
Leeftijd:                        29
Clubs:                           SJC, ADO, terug naar SJC, VVSB en weer SJC.
Positie:                         Middenveld/ spelverdeler
Favoriete voet:             Links         
SJC sinds:                   1998


Een gedreven voetballer die, zoals hij zelf met nadruk laat weten, altijd wil winnen. En er is geen verschil merkbaar tussen een spelletje kaarten, tussendoor even darten, een bordspel of een belangrijke wedstrijd, Timo Ruigrok wil altijd alleen maar winnen.

De aanvoerder spreken we na een training in de SJC-kantine waar hij vol trots over SJC zegt: ‘Onze tegenstanders zijn steeds opnieuw lovend over onze accommodatie. En het is als speler een genoegen om na een wedstrijd in deze kantine tussen alles wat SJC is na te praten in de unieke typische sfeer van SJC. Dat kom je maar bij heel weinig clubs zo tegen.’

We gaan even 25 jaar terug in de tijd. Timo begon zoals zoveel SJC’ers op 4 jarige leeftijd bij de ukkies die in de aloude sporthal waar hij kennis maakte met het spelletje. Natuurlijk bij SJC want de familie Ruigrok is vanaf de oprichting aan de club verbonden. Opa Dick speelde al selectie en vader Peter was evenzo een heel getalenteerde speler die alom bewondering oogstte. Dat de familieband sterk is blijkt uit de wens om samen met zijn dochter, vader Peter en broer Stan op de foto te worden gezet.

Timo werd als jeugdig talent gescout en verruilde de jeugd van SJC voor die van ADO Den Haag. Op zijn 19e keerde hij terug naar SJC. De kans om toch op hoger niveau te spelen werd hem door VVSB aangeboden. Maar een blessuregevoelige enkel stond 3 keer per week trainen en een wedstrijd spelen op een zwaar veld, in de weg. Dus terug naar SJC waar aangepast trainen en spelen wel mogelijk was. En nu alweer jaren een steunpilaar en aanvoerder, die in goede doen vooral op het middenveld de lijnen kan uitzetten.
Maar daarnaast zijn spelhervattingen een ijzersterk wapen waaruit met enige regelmaat wordt gescoord.

Mooie ervaringen waren er meer dan één. Zoals de wedstrijd VVSB - AJAX met 5000 man op de Boekhorst. En hij noemt ook de wedstrijd van ADO B1 tegen AJAX B1 op de Toekomst. Heel speciaal, waar hij onder het oog van o.a. Edwin van der Sar, Sjaak Zwart en andere grootheden 2 doelpunten wist te maken. Onvergetelijk was het kampioenschap met SJC in Assen tegen Achilles 1894 waarbij vooral de thuiskomst aan de Lageweg heel bijzonder was. Timo: ‘Een geweldig spectaculair welkom waarbij het leek of heel Noordwijk was uitgelopen om ons te huldigen. En als de kers op de taart volgde de uitbundige huldiging op het Jeroensplein.’
 
Inmiddels is hij de vader van 2 kinderen en werkt hij als accountmanager voor de bedrijven Tipper & Ticketveilingen. Daar zoekt hij naar mogelijkheden om tot samenwerking te komen met ‘dagjes weg bedrijven’ zoals dierentuinen en pretparken.
 
Blessures zijn wel een dingetje  maar in de recente wedstrijden oogde Timo weer fit. Dan is hij ook  belangrijk voor dit SJC en eigenlijk gewoon 29 jaar jong.
Op de vraag of hij zich doelen stelt antwoord hij even nuchter als simpel: ’Natuurlijk, onze wedstrijden winnen en zorgen dat we in de 4e divisie blijven.’