Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Tom Duindam

Tom Duindam 
 
Leeftijd:                27 jaar               
Clubs:                  SJC-jeugd, UVS, ADO, Quick Boys, 
                             Noordwijk, SJC  Lisse  en nu weer SJC 
Positie:                 Spits 
Favoriete voet:     Rechts 
 
 
Tom Duindam is leerkracht in het basisonderwijs en gaat dagelijks naar Daltonschool Klaverweide tegenover het SJC-sportpark.
In tegenstelling tot veel jongens voetbalde Tom Duindam als jongetje veel liever buiten op de straat. Lekker vrijuit spelen vond hij veel leuker dan in het keurslijf van een club. 
Maar uiteindelijk kwam hij op zijn 10e jaar toch naar de Lageweg. Korte tijd later al werd het UVS.  Tom is daar nog enthousiast over omdat hij met de Nederlandse top van zijn leeftijdgenoten de strijd mocht aanbinden. 
Hij werd toen door ADO gescout als talent maar daarna volgde nog een rijtje van belangrijke regioclubs. Bij FC Lisse speelde hij op het hoogste amateurniveau waar hij wederom succesvol was. 
Inmiddels toch weer terug bij SJC omdat er bij de zwartwitten wel tijd en ruimte overbleef om andere belangrijke en leuke dingen te blijven doen.
Mooie ervaringen waren er, zoals we wel kunnen begrijpen, teveel om op te noemen. Maar zijn gezicht vertoond een brede lach als hij zegt: ‘ In de periode bij UVS  waren er wel heel veel leuke momenten. We speelden tegen de jeugd van de grote landelijke clubs  waar we ook nog eens ruime overwinningen behaalden, ze soms zelfs helemaal van de mat speelden. Ik maakte 47 doelpunten in 20 wedstrijden.’
Tom ontwikkelde zich dus als scorende spits die door de diverse clubs werd begeert. Hij was altijd, en is feitelijk nog steeds, een echt trainingsbeest. Die  soms 7 tot 10 keer in de week een training afwerkte. Hij legt uit: ‘Naar mijn mening is trainen leuk en bovendien noodzakelijk om te winnen. En ik wil altijd winnen.’
Het laatste jaar treft hem veel blessureleed en recent in de wedstrijd tegen Ajax ging het weer mis met de enkel. Later bleek dat hij in de bekerstrijd tegen Willem II  al een scheurtje in het enkelbot had opgelopen. Tom: ‘Het is echt frustrerend dat ik maar niet fit kan worden. Hopelijk ben ik in januari weer in staat om volledige wedstrijden te spelen.’ Het aanvankelijk wel spelen met een ingetapete enkel is nu weer vervangen door de hometrainer en hele lichte loopoefeningen. Alles in dienst van volledig herstel.
 
Als we vervolgens de club SJC ter sprake brengen uit hij nadrukkelijk zijn waardering voor de begeleiding. Vooral de openheid waarmee Marcel IJzendoorn te werk gaat bevalt hem goed. Tom: ‘ De trainer staat open voor opmerkingen en neemt suggesties vanuit de groep serieus.’ Hij ervaart IJzendoorn dan ook echt als een teambuilder. En tenslotte zegt hij nog over SJC: ‘Ik heb het hier heel goed naar mijn zin. Natuurlijk, ik ben niet voor niets terug gekomen.’