Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Tristan van Weeren

Tristan van Weeren
Clubs: Vv Noordwijk, SJC.
Leeftijd : 19 jaar
Positie: Keeper
Favoriete been : Rechts 

Ons gesprek met doelman Tristan van Weeren begint direct in een zeer ontspannen sfeer. De doelman van het tweede elftal is na de blessures van Lex Hoogervorst en Willem Beuk een vertrouwd gezicht geworden op trainingen en in de dug-out bij de optredens van het eerste elftal, waar inmiddels Kevin Schelvis weer onder de lat staat. De beloning voor zijn positieve instelling is tot nu toe beperkt gebleven tot een invalbeurt in de bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse BZC/Zuiderpark.
 
Op zijn twaalfde jaar verliet Tristan Vv Noordwijk en vervolgde zijn loopbaan aan de Lageweg. Daar trainde hij met veel plezier onder andere met Lex Hoogervorst en Max Boxmeer en had in Robbie Tetteroo, de huidige keeperscoach van de Ajax-vrouwen, een vroege leermeester.
 
Dat maakt ons nieuwsgierig naar het verloop van de jeugdopleiding en dan horen we hem zeggen: ‘Ik heb pas bij SJC echt een opleiding gehad en hier heb ik alles geleerd.’ Hij  herinnert zich, zeer tevreden, de trainingen met Kevin Schelvis. Die in die periode een aantal jeugdkeepers onder zijn hoede had.
Een hoogtepunt was voor de doelman het kampioenschap dat werd behaald in JO18. Een lachende Tristan: ‘Ik zag pas in die wedstrijd, die dus om het kampioenschap ging, voor het eerst kans om in dat seizoen de nul te houden.’ Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt maar natuurlijk waren Kevin Schelvis en Lex Hoogervorst nog van  iets hoger niveau. Als de reservedoelman voelt hij zich nu echter bij de selectie best op zijn gemak en zegt onderdeel van een hele leuke groep enthousiaste SJC’ers te zijn.
 
Tristan van Weeren komt niet uit een echte voetbalfamilie hoewel zijn vader ook keeper was en ooit het doel bij het Leidse Roodenburg verdedigde. Zijn moeder is overigens een meer dan trouwe supporter die, als echte fan, geen wedstrijd van haar zoon overslaat.
 
Hij studeert momenteel in Amsterdam Business Analytics, een studie die dient om bedrijfsresultaten te verbeteren door onder andere antwoorden te vinden op vragen betreffende efficiënt kunnen produceren en ook het kunnen voorspellen van consumentengedrag.
 
Tristan heeft niet de ideale lengte voor een doelman maar heeft naar eigen zeggen in zijn reflex een specialiteit die veel compenseert. Daarbij is hij ook goed met zijn voeten waarmee hij regelmatig tegendoelpunten weet te voorkomen
 
De jeugdige keeper heeft nu heel veel aan de adviezen en trainingen van Richard Harteveld. Hierdoor verbeterde hij zich opnieuw en feitelijk gebeurt dit nog steeds. Tristan: ‘Richard is perfect met zijn analyses, ziet precies waar ik mezelf kan verbeteren. Hij geeft mij nuttige tips waar ik echt wat aan heb.’