Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

presentatie Wesley Haasnoot

Leeftijd:                 23
SJC sinds:            de jongste jeugd
Favoriete been:     Links
Positie:                  Rechtsbuiten Spits
 
Opnieuw maken we kennis met een selectiespeler die voetbal met de paplepel heeft binnen gekregen. Vader was voetballer en zijn broers zijn nu actief in het zaterdagvoetbal bij SJC 1. Wesley is nu 4 jaar actief in de selectie. maar hij tekent aan dat hij nog geen volledig seizoen heeft afgewerkt. Naast Corona waren lastige blessures een oorzaak van lange periodes van non-actief zijn. De vraag naar zijn doelstellingen wordt direct beantwoord:’ Nu vooral heel fit blijven en dit keer het hele seizoen in het eerste elftal mijn waarde bewijzen.’ En hoewel het lijkt alsof Wesley al jaren op hoog niveau voetbalt, is de werkelijkheid dus feitelijk anders. Nog geen routinier maar natuurlijk wel een strijdlustige gedreven en ervaren voetballer die het tegenstanders vaak moeilijk weet te maken. En nogal eens onverwacht weet te scoren.
 
Zelf noemt hij ook zijn werklust en de intensiteit in zijn spel de sterke eigenschappen. Hij vindt zich daarnaast een echte teamspeler maar wel een die eenmaal in de 16 een eigenzinnige individualist durft te zijn. Hij zegt linksbenig te zijn maar dat hij tijdens de hardnekkige liesblessure wel zijn rechterbeen steeds beter is gaan gebruiken.
 
De soms flegmatieke buitenspeler traint naar zijn zeggen altijd heel serieus, niet alleen op het veld maar ook in de sportschool. Zijn fitheid is de basis en daar hij steekt daar veel tijd in.          
Maar hij benadrukt dat voetballen leuk moet zijn en dat er tijdens de trainingen zeker ook voldoende ruimte  moet zijn voor een dolletje. Een goede trainer moet in zijn beleving vooral uitgaan van de groep en de groep zal zich niet per definitie aan de trainer moeten aanpassen.
In dat licht noemt hij  Marcel IJzendoorn dan ook een goede trainer die in tegenstelling tot zijn voorganger volledig past bij SJC en deze spelersgroep.
 
.Als ‘mensen mens’ vindt hij ook dat nieuwkomers in de groep positieve aandacht moeten krijgen en zich altijd  welkom moeten voelen. Wesley is wekelijks  36 uur actief als begeleider in de Jeugdzorg. Daar wekt hij met jongeren tussen 6 en18 jaar die vormen van autisme of ADHD hebben en daardoor met gedragsproblemen kampen.
Zichtbaar trots vertelt hij ook nog dat hij, vlak voor de zomer, samen met zijn vriendin een huis in Noordwijk heeft gekocht.
Wesley hoopt nu wel een heel seizoen en zonder blessureleed, lekker te voetballen bij SJC. Wat hij overigens nog lange tijd hoopt te doen.