Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Willem Beuk

 
Willem Beuk
 
Leeftijd:             22 jaar               
Clubs:                 Vv Noordwijk, SJC
Positie:               doelverdediger 
Favoriete voet:  Rechts maar feitelijk 2 benig.
 
 
Je wilt het niet geloven maar mijn vader enthousiasmeerde mij om voetballen op het schoolplein  in te ruilen voor voetballen in clubverband. En vervolgens was hij super enthousiast en stond echt elke wedstrijd bij Noordwijk langs de lijn om mij aan te moedigen. Dit vertelt ons keeper Willem Beuk die ook nog laat weten dat hij aanvankelijk als scorende spits actief was in de superliga. 
Hij werd keeper en doorliep de jeugdopleiding bij VV Noordwijk en werd een van de keepers in de selectie van Kees Zethof.
Het was Chris Hoogervorst die hem overhaalde om naar SJC te komen. En het was al snel duidelijk dat  de overgang  bepaald geen grote stap was.  Omdat Willem en zijn maten heel regelmatig bij SJC langs het veld en in de kantine te vinden waren.
 
 
 
Meer dan enthousiast wordt de doelman als de trainingen ter sprake worden gebracht. Willem: ‘Dat gaat volledig anders dan ik gewend was. De trainingen zijn speciaal gericht op wat ik nodig heb om beter te worden. Hij roemt de technische begeleiding en zegt nu ook uit te kijken naar de trainingen.
Willem: ‘En dat motiveert mij enorm’.   Op  de vraag wat zijn sterkste punt is het antwoord na even nadenken: ‘Het eerste wat in me opkomt is meevoetballen’. 
 
 
Hij noemt als resultaat  wat hen nu nog het meeste bijstaat de overwinning in de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn eind vorig seizoen.  De ploeg uit Purmereind die als gedoodverfd kampioen naar de Lageweg kwam maar deze titel, door de winst van een gedreven SJC, op het laatste moment toch nog verspeelde.
Hoewel hij vorig jaar pas de overstap maakte zegt hij het gevoel te hebben dat hij hier al 5 jaar rondloopt en zegt dat vooral te danken te hebben aan de volledige acceptatie van Richard en Sipko en al die anderen. Willem: vanaf moment één dat ik mijn kleding mocht ophalen bij Sipko en Richard voelde ik  volledige acceptatie. Een gevoel wat vanaf dat moment alleen maar sterker werd bij omdat iedereen binnen de club mij op dezelfde manier als een man van de club’ beschouwde.’
Keeper  Willem Beuk is bezig te herstellen van zijn knieblessure, traint al weer mee en denkt na de jaarwisseling weer volledig inzetbaar te zijn.