Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Presentatie Xavi Noltenius van Elsbroek

 Clubs :                    Van Nispen, SJC.
Leeftijd:                  21
Positie:                   Links of rechts buiten
                               Inzetbaar op het middenveld
Favoriete been:      Links

In april 2020 gaf Xavi Noltenius van Elsbroek aan dat hij de overstap ging maken van zijn club van Nispen uit de Zilk naar SJC. Daarmee volgde hij zijn toenmalige trainer Roy Schulpzand, die toen bij SJC aan de slag zou gaan als assistent van trainer Marcel IJzendoorn. Xavi zegt er geen moment spijt van te hebben gehad hoewel hij erkend dat de overstap van de vierde klasse naar de toenmalige hoofdklasse wel moeilijk is geweest. En dat hij meer dan hard heeft moeten werken aan zijn fysieke weerbaarheid.
 
Hij volgde van jongs af aan de jeugdopleiding bij Van Nispen maar daarnaast was hij een redelijke getalenteerd tennisser. Een sport waarbij de fysiek inspanningen van enorm groot belang zijn. Xavi sloot in die periode aan bij de Nederlandse tennistop en dat vergde van hem ook de nodige inzet op de trainingen. Xavi: ‘Dat was écht heel hard werken’.  Al snel bleek dat een voetbalcarrière en een tenniscarrière niet samen konden gaan. Hij maakte toen de keus om in de voetsporen van zijn vader te treden en net als hij,  voor het beroep van tennistrainer te kiezen. Daartoe volgde de opleiding op het CIOS in Haarlem En dat maakt dat hij nu samen met zijn vader les geeft op 2 verschillende tennisparken, in Den Haag en in Velsenbroek. Na de tennisopleiding volgde ook nog een speciale cursus sociale psychologie,
 
Voor Xavi blijkt het vak van tennisleraar heel goed te combineren met voetballen en voorlopig wil hij zich dan ook bij SJC als voetballer verder ontwikkelen. Om op termijn van vaste waarde te kunnen worden voor de 1e selectie. Want de voetbalclub SJC bevalt hem uitstekend. Xavi: ‘Het is toch een mooie en ook meer dan gezellige club. Met heel veel enthousiaste vrijwilligers die er voor zorgen dat alles uitstekend wordt geregeld.’

Naast de goedlopende organisatie noemt hij met nadruk de geweldige groep supporters,  waar veel medespelers vanuit het tweede ook onderdeel van zijn. Zij  vormen de BWA, (Black White Army) , die hun favorieten trouw en vooral luidruchtig steun verlenen.
In dit verband doemt bij Xavi zijn mooiste herinnering op, de enorme ontlading na de verre uitwedstrijd tegen Alcides, waar SJC maar ternauwernood met 0-1 de winst pakte en hij persoonlijk de winnende treffer voor zijn rekening nam.
Xavi Noltenius van Elsbroek heeft het dus, ook op dit moment nog steeds, geweldig naar zijn zin en zal in zijn beleving voorlopig nog heel actief zijn op de Lageweg in dienst van SJC.