Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Racefietstocht Konijnenveiling

Tijdens de laatste veiling werd onder Kavel 71 een racefietstocht aangeboden door Novens Accountants met Ton van der Plas, Rob Steenvoorden en Leen van der Zalm. Fietsen kan je zelf ook maar in dit illustere gezelschap toch wel ludiek.
Gelukkige koper was Wil Alkemade. Voor de sjc’ers onder ons. Wil stond vroeger bekend als ‘de schoffel’ van de toenmalige A2 ook wel de FC Kijn eind jaren ‘70
Zaterdag 29 juli j.l. was het dan zover. Na de Tour de France is het de gewoonte dat er tal van criteriums worden verreden. Ditmaal was het de beurt aan een heus Groene Hart criterium met voornoemde personen.
Zelfs de gele trui was aanwezig, alleen de drager was zoek. Bidons gevuld. Het weer was onbestendig en er zouden wel eens wat buitjes kunnen vallen. 9.30 uur start vanaf de Vinkenlaan.
 
Met een moordend tempo en frisse tegenwind  door de Zuidduinen richting Den Haag probeerde we Wil uit te putten, hetgeen niet echt lukte. Door de villawijken van Wassenaar maar doorgestoken naar het Groene Hart / Boskoop om zelf maar een beetje rugwind op te vangen. Donkere wolken pakten zich echter daar boven ons samen en we zochten daarom na 2 uur fietsen onze toevlucht bij café Klein Giethoorn in Hazerswoude-dorp. Een café in grootmoeders voorkamer en wij waren de enige gasten. Hier werd de inwendige mens met koffie en lunch als ravitaillering tegoed gedaan .
Om 1 uur ’s middags (!) startten we met een gevulde maag voor de terugtocht. Via Rijpwetering naar Nieuwe Wetering de ringvaart op. Hier weer forse tegenwind en ja hoor daar begon het bij Wil te piepen, ‘ff schakeltje lager…ff schakeltje lager” waren de noodoproepen van Wil in het laatste wiel.
Gelukkig voor hem draaide we bij de Kaagbrug bij naar de Poelpolder Lisse en konden we ‘m afgemat thuis afzetten. Zelf fietsten de organisatoren zich voor het laatste stukje via Noordwijkerhout richting huiswaarts.

Al met al zeer geslaagd en smaakte naar meer.

            

“Beste Leen, Rob en Ton,
 
Bij deze wil ik jullie bedanken voor de mooie rit langs de kust en door het groene hart!
Het deed mij denken aan de jaren dat je op de zaterdag door meneer v Abswoude benaderd kon worden om je te laten fetêren op een flesje voor het hele team en -als je geluk had- op de zondag mee mocht naar een thuiswedstrijd van Feijenoord!!! Dat hemelse gevoel kwam bij mij helemaal terug!
Dan de tocht: Ik hoop dat het een blijvertje wordt voor jong (………) en oud (Jan Koster al dan niet met e bike).
Als het mag en kan, ben ik volgend jaar weer van de partij.
Nogmaals dank!
 
Wil Alkemade”

Stukje film van de tocht:
https://www.vvsjc.nl/video