Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Roy Haasnoot wil komend seizoen presteren in 1e selectie van SJC

Roy Haasnoot
Leeftijd:                        29
Clubs:                            Altijd SJC.
Positie:                          doelman
Favoriete voet:           Rechts        
SJC sinds:                    1998
 
‘Ik ben nu op een leeftijd dat het nog een keer kan. En ik denk, wanneer ik dit niet zou doen dat ik er later misschien wel spijt van krijg’. Dit vertelt de 29jarige SJC’er Roy Haasnoot, die heeft besloten dat hij er alles aan zal doen om een plaats onder de lat van het eerste elftal te veroveren.
Roy wordt overigens binnen zijn vriendenkring steevast aangeduid als ‘Aad’.  Een soms verwarrende (bij)naamgeving die ooit eens is ontstaan en die nog steeds hardnekkig in stand wordt gehouden.
Wij houden het hier op Roy Haasnoot, die we goed kennen vanuit de periode onder trainer Sjaak Polak, bij wie hij een korte tijd de voorkeur kreeg als 1e keeper in de SJC-selectie. Maar daarbij in Kevin Schelvis een behoorlijke concurrent had. Die concurrentie van Kevin was er altijd al, ook in de jeugd bij SJC. En die was er dus ook dat seizoen.
Na de komst van een nieuwe trainer en een nieuwe concurrent, het volgend seizoen voor Hillegom uitkomende Björn Haggerty, koos hij uiteindelijk voor het spelen met vrienden in Zaterdag 1.
Tot hij weer in aanraking kwam met de sfeer in de 1e selectie. Want bij aanvang van dit seizoen kwam het verzoek van de keeperstrainer Richard Hartevelt om mee  te trainen bij de selectie. Omdat toen blessures voor een onderbezetting van keepers zorgden.
Roy: ‘Dat beviel direct heel goed en het begon direct bij mij te kriebelen.’
En nu wil hij dus als bijna dertiger, na goede gesprekken met de TC en Marcel IJzendoorn, de nieuwe en loodzware uitdaging aangaan om zich opnieuw waar te maken.
 
Roy was al op 3-jarige leeftijd een van de ‘ukkies’ bij SJC. En het club-DNA, de combinatie van presteren en gemoedelijkheid, zit overduidelijk in hem. Daarom was hij de laatste jaren ook regelmatig als supporter bij de wedstrijden van het vlaggenschip, waarin niet alleen veel oude bekenden maar ook broer Wesley speelt.
 
De rechtsbenige doelman noemt zijn reflex op de doellijn zijn sterke eigenschap en hij weet zich nu ervaren in het goed coachen van de verdedigers voor hem. Op de vraag of we hem mogen omschrijven als een ‘trainingsbeest’ zegt hij ‘ja’ maar nuanceert dit direct door uit te leggen dat hij het liefst vaak en heel intensief wil trainen maar dat het niet perse heel langdurig hoeft te zijn.
 
Roy Haasnoot werkt als Orthomoleculair Therapeut, de officiële benaming voor een gezondheidsproffesional die mensen met diverse klachten begeleid. Door middel van een aangepast voedingspatroon met lichaamseigen stoffen en via coaching bij de leefwijze, die klachten te bestrijden.
Roy geeft daarnaast ook EMS training bij Your.bodytec Hij behandelt  cliënten met Electronic Muscle Stimulation Dat is het stimuleren van spiergroepen met elektroden wat gebeurt via een speciaal ontworpen pak. Waarbij heel gericht impulsen aan de spiergroepen kan worden toegediend.
 
De TC van SJC is met het aansluiten van ‘Aad’ Haasnoot bij de selectie zeer tevreden. Zij denken dat hiermee het vertrek van keeper Kevin Schelvis goed kan worden opgevangen. Voor de doelman is er nu eerst nog het succesvol afronden van de zaterdagcompetitie. Pas daarna wordt het aansluiten bij de groep om daar met trainer Richard Hartevelt zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Met het doel om optimaal te presteren, het liefst in de 4e divisie.