Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Roy van Leeuwen lijkt een perfecte aanvulling SJC-selectie

Deze week kwam de technische begeleiding van SJC heel verheugd met het nieuws dat de 29jarige Roy van Leeuwen heeft toegezegd volgend seizoen de zwart-witte kleuren van SJC te willen verdedigen. Hoewel, Roy is geen verdediger maar een specifieke aanvaller die zowel als linker- en als rechterspits bijzonder goed uit de voeten kan.
Natuurlijk willen we wat meer weten van de nieuwe aanwinst. De spits vertelt ons dat zijn rechter de voorkeur geniet maar dat hij met de bal aan de linkervoet ook heel aardig dribbelen kan. Hij is duidelijk van meerwaarde voor een team, dat heeft hij inmiddels al zes seizoenen lang bij het Katwijkse FC Rijnvogels kunnen bewijzen. Daar waarderen zij hem nog altijd als de pijlsnelle buitenspeler met diepgang, die ook in staat bleek om belangrijke doelpunten voor zijn rekening te nemen.
 
We dronken met Roy een eerste kop koffie en we maakte direct kennis met een echt familiemens. Hij is werkzaam bij JAN in Valkenburg als assistent accountant. Heel openlijk praat hij over zijn keuze om bij SJC te gaan spelen op. Hij is namelijk inmiddels getrouwd, bereid een verhuizing voor naar een nieuwe woning en heel belangrijk, hij en zijn vrouw Nathalie zijn in mei 2023 de ouders geworden van dochter Jolie. Met twee keer in plaats van drie keer per week trainen kan Roy wat meer aandacht geven aan gezin en familie.
Trainen is voor hem echter wel belangrijk niet alleen om topfit te blijven maar ook om toch nog weer beter te worden.
 
Roy van Leeuwen kende SJC natuurlijk al en hij zat ooit o.a. met Timo Ruigrok op het Northgocollege. De flamboyante aanvoerder van de zwartwitten probeerde Roy al eerder over te halen om naar SJC te komen. Nu is dat dus een feit en Roy denkt dat SJC heel goed bij hem past omdat het in zijn ervaring net zo’n warme familieclub als FC Rijnvogels is. De club waar hij het uitstekend naar zijn zin had en waar de kampioenswedstrijd in de hoofdklasse tegen vv Zwaluwen, voor het absolute hoogtepunt in zijn voetbalcarrière zorgde. Steun van supporters die erbij een overwinning openlijk een feestje van maken vindt Roy echt de kers op de taart.
 
Trainer Marcel IJzendoorn verwacht dat Roy van Leeuwen een perfecte aanvulling zal zijn in de basis-elf van volgend seizoen.
Trainer IJzerdoorn: ‘Ik kende Roy al vanuit zijn periode dat hij als aankomend talent speelde bij Rijnsburgse Boys. Toen ook al viel hij mij op door zijn doelgerichtheid en zijn overzicht. Bij Rijnvogels heeft hij dezelfde kwaliteiten aangevuld met scorend vermogen en opvallend veel assists. Bovendien is het heel waardevol dat hij zowel op links als op rechts goed uit de voeten kan.