Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Ruime winst voor SJC in Bussum

Abnormale weersomstandigheden die van veel invloed waren op het vertoonde spel. Maar desalniettemin zagen de meegereisde supporters een geconcentreerd SJC. De mannen van IJzendoorn  begonnen aan de strijd tegen SDO met de harde wind en de striemende regen in de rug.

Dit leverde zoals te verwachtten direct een overwicht op maar vooralsnog geen resultaat. De bal gleed op het natuurgras in Bussum soms sterk door en wanneer de bal wat te hoog werd gespeeld dan was de storm de onzekere factor.

SJC speelde zonder de geblesseerden Jelle van Went, Wesley Haasnoot en Frans van Niel. En daarom met Xavi, Younes en Demir Strojil in de basis.
Het optisch betere SJC kwam pas in de 22e minuut op voorsprong toen Martijn van Trigt het net liet bollen 0-1.  Die voorsprong bracht de nodige rust in de ploeg  zeker nadat Timo Ruigrok, natuurlijk met een beetje hulp van de stormwind, een corner direct achter de keeper deponeerde: 0-2.
SDO deed wat het kon en probeerde tegen wind toch te counteren. Maar het bleef bij vergeefse pogingen.
SJC kwam op rozen te zitten toen Martijn van Trigt in de absolute slotminuut van de eerste helft ook 0-3 liet noteren.

Tijdens de rust werd natuurlijk gespeculeerd over de invloed van de stormachtige wind als extra tegenstander voor SJC. De meest optimistische Bussumse supporters kregen al snel  een domper te verwerken na alweer een treffer voor SJC. Nu was het Tom Duindam, die, na de eerste de beste aanval tegen de stormwind in, trefzeker bleek: 0-4.
Deze tegenslag kwam SDO niet meer te boven. De extra genadeklap, die Martijn van Trigt na 57 minuten met heuse hattrick uitdeelde, en waarmee hij de stand dus op 0-5 wist te brengen, bleek de knock out. Want uiteindelijk bleek dit ook de eindstand.

Door een aantal wisselingen en het gebruik van de lange bal probeerde SDO het spel nog wel te verplaatsen. Ze  hoopten met een aantal dappere pogingen een bres in de solide SJC-verdediging te slaan. Het bleken slechts speldenprikjes en als deze toch serieus werden dan bewees Lex Hoogervorst een betrouwbare sluitpost te zijn.
Met Stan Ruigrok voor Xavi en Joep Kokkelkoren voor Martijn van Trigt  speelde SJC de wedstrijd gecontroleerd uit. En konden na het laatste fluitsignaal de punten mee naar Noordwijk worden genomen. Door de winst en het gelijke spel van vv Hoogeveen is SJC de gedoodverfde kampioen inmiddels tot op 4 punten genaderd. Met de inmiddels 37  gemaakte goals zijn de zwartwitten bovendien de meest scorende ploeg in de hoofdklasse geworden.

Mede daardoor is de wedstrijd van komend weekend plots een heuse topper. Want dan komt concurrent Be Quick op bezoek. De Groningers kwamen deze week niet in actie maar bezetten wel de 2e plaats op de ranglijst met 27 punten. En dat is slechts 1 punt meer dan SJC. Verdedigend is de ploeg sterk want ze incasseerde in 13 wedstrijden slechts 10 tegentreffers.
Het beloofd dus een interessante strijd te worden en een serieuze test voor de ploeg van trainer Marcel IJzendoorn.