Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Wedstrijdverslag SJC - Huizen

Onderstaand de link om de samenvatting van Bo Omroep te zien.

Zuur verlies van SJC tegen Huizen

De voetbalwetten zijn keihard. Zo geldt, wie de meeste doelpunten maakt wint. En ook, als je zelf niet scoort valt het doelpunt natuurlijk wel aan de andere kant. Voetbalwetten die zaterdag pijnlijk waren voor SJC. En de uitspraak van supporters: ‘Zij hebben niet gewonnen maar wij hebben verloren’, klopte natuurlijk maar gedeeltelijk want Huizen had wel degelijk gewonnen.

Op de aanvankelijk wat gladde hybride grasmat  kwam SJC al heel snel op voorsprong. Een veel getrainde corner van Chris Hoogervorst kwam op het hoofd van de gretige Wesley Haasnoot en het was na 37 seconden al  1-0.
Een geschrokken Huizen leek hierna wat apathisch maar kwam na 6 minuten wel gevaarlijk ogend door. Maar verdedigend werd dit door SJC prima opgelost. Op de bank bij Huizen klonk een diepe zucht gevolgd door de opmerking: ‘Gelukkig hebben we nog tijd genoeg’. Een waarheid die door de ploeg werd waar gemaakt.
De wedstrijd was in de periode tot aan de rust nauwelijks aantrekkelijk te noemen. Huizen kwam niet verder dan een aantal keren eenvoudig in de buitenspelval te trappen en SJC kwam nauwelijks verder dan een 3 tal corners waarbij de keeper Olivier Pabon inmiddels zijn lesje had geleerd.
Na de rust was er vooral voor de SJC-supporters meer te beleven.
Huizen begon met druk  naar voren zetten en dat resulteerde  in enkele gevaarlijk ogende situaties voor het doel van Schelvis.
Helaas voor SJC moest aanvoerder en spelmaker Timo Ruigrok geblesseerd afhaken en werd vervangen door Thijs Verdonk.
Zijn eerste actie was direct al een zeer gevaarlijk schot op de Huizese veste maar opnieuw was keeper Pabon de reddende engel voor Huizen.
De volgende mogelijkheid was voor Frans van Niel maar de technicus zag vanaf zo’n 8 meter geen kans de bal binnen de palen te schieten.
Even later opnieuw een mogelijkheid om de 2e treffer te maken. Die kwam toen Wesley Haasnoot op de middellijn zijn tegenstander te slim af was. Omringd door 3 verdedigers snelde hij op het strafschopgebied af. Helaas kreeg hij slechts directe steun van alleen Rick Brabander. Haasnoot koos voor het overzicht maar de aansluiting was veel te traag en daardoor was de actie gedoemd te mislukken.

Na 70 minuten voetbal  begonnen beide ploegen meer ruimte weg te geven. SJC in de jacht op 2-1 en Huizen azend op de gelijkmaker. En met nog 10 minuten te gaan waren zij succesvol.  Een bal mocht van de buitenkant strafschopgebied worden ingebracht. Visser mocht tussen 3 verdedigers vrij inkopen waarbij ook Schelvis er niet goed uitzag: 1-1.
Met een dubbele aanvallende wissel wil IJzendoorn kennelijk toch de winst binnen halen. Met Van Tricht en Koeman voor Haasnoot en Barander werd de aanval gezocht. Het leek succesvol. Een fraaie actie van Koeman werd gevolgd door een al even fraaie voorzet. Die door Van Trigt net niet kon worden verzilverd.
SJC bleef aandringen maar kwam niet verder dan een tweetal corners en enkele schoten op doel.
En toen viel in de 86e minuut  de gevreesde treffer van Huizen. Een fraai doelpunt welke natuurlijk beslissend was.
Opnieuw een onverdiende nederlaag en overigens opnieuw de tegenslagen van blessures bij bepalende spelers. Want Tom Duindam blijkt toch een breukje in de enkel te hebben opgelopen in de bekerstrijd tegen Willem II en met het afhaken van Timo Ruigrok heeft IJzendoorn er weer een tegenslag bij. Alle hoop is nu gericht op het herstel van Duindam en Ruigrok in de winterstop waarbij  dan ook op de terug keer van Lex Hoogervorst, Willem Beuk, Puck Postma en  Ralph van Oosten wordt gerekend. Maar eerst nog  zaterdag de moeilijke uitwedstrijd tegen Swift Amsterdam, een ploeg met een  indrukwekkende reputatie. Zij verloren echter ook met 2-1 van de ploeg van Wesley Schneider, het Utrechtse DHSC. Dus kan het wel een strijde worden daar midden in Amsterdam.