Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC- Emmen av. werd een doelpuntenfestijn: 8-1 !!!!

Sportpark Lageweg was deze week wel een ergsomber decor voor een voetbalwedstrijd. Met slechts een verdwaalde supporter achter het hek aan de Lageweg.  En slechts de benodigde functionarissen, pers, en bestuursleden op de tribune.  Kortom niet de entourage die men zich zou wensen om een topprestatie nee te zetten. Maar daar trok de selectie van trainer Marcel IJzendoorn, zoals al heel snel bleek, zich nauwelijks wat van aan. Zij gingen in een zeer goede eerste helft al heel voortvarend van start. En dat kreeg in 2e helft nog eens eenzelfde onwaarschijnlijk vervolg.
 
De eerste 5 minuten was het zoals gebruikelijk aftasten. Met een eerste kansje voor Tom Duindam  gevolgd, na een slechte terugspeelbal, met een gevaarlijke situatie voor het doel van Lex Hoogervorst,.
SJC probeerde vervolgens Emmen al vroeg vast te zetten en dat resulteerde al heel gauw in nogal wat balverlies bij Emmen. Een belangrijke rol speelde daarbij Mark Turk, die herhaaldelijk succesvol de combinaties wist te onderbreken. Na 10 minuten kwam er een eerste scoringsmogelijkheid voor Martijn van Trigt. Helaas zou dit buitenspel zijn geweest. Emmen antwoordde hierop direct met een tegenaanval met als resultaat een schot in het zijnet.
 
Emmen stond aanvankelijk verdedigend stevig maar de Noordelijken leden op het middenveld steeds vaker balverlies. Uit zo’n situatie kreeg opnieuw  Martijn van Trigt de bal te pakken. Hij leek te gaan scoren maar tot 2 maal toe wist de uitstekende keeper Mendes katachtig in te grijpen. SJC bleef druk zetten en dat bracht na 20 minuten toch het gewenste resultaat. Het was Tom Duindam die de bal kon oppikken en zijn ploeg op voorsprong zetten: 1-0.
De druk van SJC hield aan en nu was het Wesley Haasnoot die oog in oog met de keeper kwam.  Die greep weer goed in maar de rebound was toch voor Tom Duindam en die verschalkte de doelman met een schoolvoorbeeld van een stiftje: 2-0.
 
SJC maakte heel goed gebruik van de ruimte achter de verdediging en dat resulteerde vervolgens in een record aantal corners. SJC kwam daarna al snel toch op de 3-0. Martijn van Trigt leek de voorzet van Ruigrok te gaan inkoppen maar deed dit via het hoofd van Wesley Haasnoot zodat hij het doelpunt op zijn naam kreeg. Met deze 3-0 kwam het rustsignaal en de vraag was wat trainer Waalderbos van Emmen als oplossing zou aandragen om de achterstand weg te werken. Zo hij al een tactisch plan had kon dit direct weer worden bijgesteld. Want al binnen een minuut was het opnieuw Wesley Haasnoot die het net wist te vinden: 4-0. Vanaf de aftrap stoomde SJC op, forceerde een corner en Haasnoot velde het vonnis.
 
SJC voetbalde gedreven en bleef druk zetten. Waarbij zowel  Martijn van Trigt als Mark Turk dus hun belangrijke rol vervulde. Hoewel daarbij nadrukkelijk gezegd moet worden dat iedereen in de discipline bleef. Emmen was natuurlijk de geslagen ploeg. Hun uitblinker keeper Mendes redde nog bij een inzet van Jelle van Went op de doellijn. Maar tegen de fraaie krul van Wesley Haasnoot had hij geen verweer. De van rechts met links ingebrachte bal krulde fraai en onhoudbaar in de bovenhoek: 5-0.
En nog was het de gretige spitsen van SJC niet genoeg. Bij de 6-0 was de intikker vanuit een klutssituatie van opnieuw Tom Duindam nadat Nick Lim  de lat had getroffen. En de 7-0 was weer een beauty nadat Timo Ruigrok splijtende steekpass op Duindam afleverde. Dat het hierna nog 7-1 werd is eigenlijk een smetje maar het logische gevolg van het feit dat SJC wat gas terug nam.
 
Trainer IJzendoorn bracht in de slotfase zijn wisselspelers. Joep Kokkelkoren Musa Sualman, Ralph van Oosten, Xabi en Joep Wunderink mochten meejuichen met de eindoverwinning nadat Tom Duindam met zijn 5e treffer nog voor 8-1 had gezorgd. Met een hattrick voor Wesley Haasnoot en de 5 treffers van Tom Duindam is duidelijk dat SJC over scorende spitsen beschikt. Toch was het vooral een teamprestatie waarbij iedereen zijn eigen belangrijke rol vervulde.

 
De volgende wedstrijd is voor SJC weer een niet te onderschatten uitdaging. Want zondag komt RKAVV op bezoek aan de Lageweg. Traditioneel een tegenstander waar niet zomaar van kan worden gewonnen. Verdedigend speelt men zeer georganiseerd en de 14 tegentreffers tonen dit ook wel aan. Zij ontvingen deze week het Haagse HBS en de ploegen speelden met 1-1 gelijk.

voor de samenvatting van deze wedstrijd klik hier