Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC -selectie op trainingskamp in Torremolinos dag 2

De tweede dag in het SJC-trainingskamp begon met een pittige training op een meer dan uitstekend sportcomplex. Compleet met 4 speelvelden, een atletiekbaan, een 50 meter zwembad, een heuse Plaza de Torres. De meegereisde sponsoren en supporters kregen door de zeer gevarieerde aanpak van IJzendoorn en zijn staf een goede indruk van de conditionele en technische vaardigheid van de selectiespelers. De inspanningen van de eerste dag/avond  waren bij sommige spelers direct zichtbaar maar de inzet was er niet minder om. De afzwaaiers bij het afronden belandden soms op een naastgelegen veld waarop de lokale voetbalclub een internationaal jeugdtoernooi speelde. Dat toonde wel aan dat daarop intensief blijven trainen een must is.

Na de inspanningen was er eerst een stevige lunch en daarna een wandeling in Carhuela. Met zo’n 18 graden was het er goed toeven en de glazen jus d’orange gingen er bij de meeste spelers goed in. 

Het avondprogramma kon deze keer op een stevige lunch waarna er ontspanning kon worden gevonden op de zonovergoten Boulevard van Carhuela.

De avond kon op een zelfgekozen manier worden ingevuld en dat betekende dat een aantal gasten op kennis maakte met de lokale bevolking. Wat ook grappige gesprekken opleverde nadat men hoorde dat SJC een vooraanstaande Noordwijkse voetbalclub is. Bij herhaling klonk de vraag: ‘Donde esta gran Henk?’ en Donda esta pequeno Paul´. Maar mijn kennis van de Spaanse taal is echt niet toereikend genoeg om dat te begrijpen en dus moest ik antwoorden schuldig blijven.

De zaterdagavond kon door iedereen op zijn eigen manier worden ingevuld maar voor de zondag staan er voor beide elftallen wel oefenwedstrijden op het programma waar natuurlijk een goede voorbereiding met voldoende nachtrust en verstandig eten en drinken bij hoort. Of iedereen in staat was zich daaraan te houden heb ik niet kunnen controleren maar de uitslagen van morgen zullen dat wel duidelijk maken. Een groot deel lieten zich overigens de Spaanse tappa’s en de Rioja goed smaken en hier en daar werd er ook wel een koud biertje gedronken. Want ik merk ook deze keer dat het trainingskamp niet alleen een sportieve, maar zeker ook een heel gezellige onderbreking is, in aanloop naar de herstart van de competitie.