Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC 2 Kampioen

Het tweede elftal van SJC heeft het zo begeerde kampioenschap dan toch binnengehaald.

Het kondigde zich na de winterstop al aan. Maar uiteindelijk moesten alle zeilen worden bijgezet om de doelstelling, volgend jaar een treetje hoger, waar te maken. Maar op een mooie zonnige zaterdag kon uiteindelijk het feestje worden gevierd. Met twee opvallende doelpunten, een bijzondere krul van Aaron Koeman en in de slotfase een geweldige vrije trap van Thijs van Donk werden de vrienden van Noordwijk 3 verslagen. Met in de slotfase de uitbundige aftocht van doelman Kevin Schelvis die hiermee afscheid nam van de SJC-selectie.

Natuurlijk waren er na afloop de bloemen, de medailles en niet te vergeten ‘de Schaal’. En daarop volgde natuurlijk het feestje en werd de ‘statiefoto’ gemaakt. Lovende woorden waren er niet alleen voor de spelers maar nadrukkelijk ook voor het begeleidingsteam. Trainers Arjan van der Linden en Sjaak Roos liepen glunderend rond maar wilden vooral de inzet, de strijdlust en het saamhorigheidsgevoel benadrukken. Arjan van der Linden legt uit dat kampioen worden een absolute doelstelling was. De keus om met het 2e elftal van zondag naar zaterdag terug te gaan wierp het team terug naar de 2e klasse. Arjan: ‘We willen zo snel mogelijk terug naar hoofdklasse niveau om vanuit wedstrijden op niveau, aansluiting te houden bij het niveau van de 1e selectie. Daaruit vloeit voort dat ook voor het komend seizoen een kampioenschap de doelstelling zal zijn.

Samen blikken we nog even terug naar de lange weg naar deze triomf. Arjan stelt vast: ‘We pakten het als team direct goed op en de eerste seizoenshelft verliep dan ook gladjes. Totdat we Oegstgeest de eerste keer tegen kwamen. We maakten het spel, creëerden de kansen maar vergaten te scoren. En dan wordt winnen ineens moeilijk.’

We vragen Arjan wat er toch na de winterstop is gebeurd want er was toch de ruime voorsprong van 8 punten. Arjan weer: ‘We kregen bijvoorbeeld toch te maken met de overstap van Timo Heemskerk naar 1. En ook werd er door IJzendoorn vaker een beroep gedaan op Kai Drost, Thijs van Donk en Ferry Warmerdam. Toch speelden we vaak heel redelijk en soms wonnen we met wat fortuin. Dus het uitzicht op het kampioenschap bleef overeind.’

We herinneren de trainer aan de nederlaag in de uitwedstrijd bij Ter Leede. Arjan: ‘Ik denk dat een deel van het elftal toen dacht dat de rondrit op een platte kar al snel zou kunnen plaatsvinden. Maar het werd de deksel op de neus, we werden met goed voetbal kansloos verslagen. Dan was er ook nog de midweekse wedstrijd bij EMM, die we wat ongelukkig verloren waardoor we nog maar 4 punten voorsprong hadden’.

Gelukkig zagen dat de ploeg van Arjan van der Linden en Sjaak Roos in de wedstrijd tegen Noordwijk 3 de spanning aan kon. Met de 2 prachtige doelpunten werd de winst binnen gehengeld en was SJC 2 kampioen. En toen begon aan de Lageweg het feest wat feitelijk nog steeds aan houdt. Gisteren zagen we dat de kampioensschaal mee naar de training ging en aanstaande zaterdag zal de laatste wedstrijd tegen Teylingen, ongeacht de uitslag, ook wel weer een feestelijke happening worden. SJC 2 verdient alle waardering . Want de doelstelling lanceren is één, maar kampioen worden blijft altijd bijzonder.