Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC bekert, na 2-0 winst, verder in de kwart finale

Verder bekeren was op zichzelf een doel van Marcel IJzendoorn. Om  uitzicht te houden op meedoen in de landelijke bekerstrijd van het komend seizoen. Winnen van het Rotterdamse Antibarbari was daarom noodzakelijk. En het doel werd bereikt want SJC werd met 2-0 winnaar.

De zondag 2eklasser Antibarbari leek op papier een gemakkelijke te bestrijden tegenstander. Maar de ploeg van trainer/coach Patrick Kok gaf zich niet zo maar gewonnen. En speelde feitelijk een aantrekkelijk spelletje met balvaardige spelers en een zeer dominante doelman. Maar opgeteld waren er uiteindelijk bijzonder weinig echte hoogtepunten te noteren. Dat was ook niet het geval bij de 1-0 die uiteindelijk op naam van Chris Hoogervorst werd geschreven.

Hoe het doelpunt vanuit een rommelige situatie feitelijk tot stand kwam was voor de toch zo’n twee honderd toeschouwers zeer onduidelijk. Even later viel een vrije trap vanaf de zijkant voor de voeten van Mark Turk( hij verving de lichtgeblesseerde Timo Ruigrok) maar hij schoot toen nog over. Dat deed hij 4 minuten na de rust niet want toen vond hij met een bekeken schot wel het net. Daaraan voorafgaande speelde SJC zelf een matige pot voetbal met soms best angstige moment voor het doel van Kevin Schelvis. En na een half uur spelen een door Emin Vlasaku gemiste kans voor open doel.

Na de rust dus die snelle 2-0 via Mark Turk en vervolgens opnieuw weinig echt boeiende momenten. De  kansen voor SJC bleven beperkt tot pogingen via Martijn van Trigt en Chris Hoogervorst. En ondanks een periode waarvan sprake was van Rotterdamse druk op de SJC verdediging kreeg ook Antibarbari geen uitgespeelde mogelijkheden.

Nadat er twee lichtmasten uitvielen werd  naar veld 2 verhuisd. En op het kunstgras werd het spel er al niet fraaier op. Een knal van Rotterdammer Joe Thomas op de lat, zorgde nog even voor een schrikreactie Maar toen scheidsrechter Olav van Hees afblies was SJC een bekerronde verder en de 2-0 een juiste afspiegeling van de krachtverhoudingen.

Bij SJC ontbraken dus Timo Ruigrok, Frans van Niel en Aaron Koeman en kregen Younes en Wisselink rust met een plekje in de dug out. Jelle van Went, Thijs van Donk en Xavi konden wedstrijdritme opdoen. Ralph van Oosten kreeg ook  speelminuten en Kevin Schelvis stond voor deze bekerwedstrijd weer onder de lat.

Na de wedstrijd werd het vooral vooruitblikken richting de wedstrijd op 26 maart tegen RKAVV.
In den Haag die dag een ander belangrijk regiotreffen. Want dan speelt koploper HBS tegen Westlandia. De diverse scenario’s maken het vooruitblikken daarom wel interessant maar het blijft voor iedereen, dus ook voor SJC, simpelweg afwachten en zelf de wedstrijden winnen.