Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC bekert verder na lange strijd tegen Bon Boys

De wedstrijd tegen 2e klasser Bon Boys, wat naar de mening van voetbalkenners een makkie had moeten worden, werd uiteindelijk een langdurige strijd. De reguliere 90 minuten met gelijke stand gevolgd door 2x 15 minuten verlenging waarin uiteindelijk de winnende treffer viel.

De eerste 20 minuten was het een afwachtend Bon Boys met de nadruk op een snelle counter en daartegenover SJC, dat weliswaar hoog druk probeerde te zetten maar daarbij niet tot acceptabel voetbal kwam. De eerste grote kans was wel voor Bon Boys die in Rutger Scharenborg een uitblinker hadden met hele snelle en vooral ook technisch hoogstaande acties. Zijn voorzet op maat in de 8e minuut werd echter hoog over geschoten. Bij een tweede  grote mogelijkheid vloog de bal juist voorlangs het doel van Kevin Schelvis.

Na een eerste goedlopende aanval van SJC ontstond ook de eerste mogelijkheid voor de zwart-witten. Even later zelfs een 100% kans voor Van Trigt maar hij kopte naast. Bon Boys liet zich meer en meer gelden wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Toch was het SJC dat de score opende met een gave treffer van Wesley Haasnoot. Kort voor het rustsignaal leek de 1-1 in de maak maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. Al met al voor SJC een niet onfortuinlijke ruststand van 1-0.

Na rust leek SJC direct orde op zaken te willen stellen. De duels werden scherper en dat leverde Ralph van Oosten al snel geel op. SJC kreeg een paar corners waarbij duidelijk werd dat keeper Lankheet van Bon Boys daarbij heel moeilijk te verschalken was. De grote stevige en zeer ervaren doelman bleek steeds een sta in de weg. Aan de andere kant was het verdedigend bepaald onrustig en de Bon Boys roken al snel dat er deze middag wat te halen viel aan de Lageweg. Grote kansen en diverse mogelijkheden leverden hen vooralsnog geen gelijkmaker op.
SJC kreeg natuurlijk ook wat mogelijkheden. Wesley Haasnoot kopte vrij voor het doel naast en een doelpunt van Van Trigt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Overigens geheel ten onrechte want de bal kwam van de tegenstander.
Met Postma voor Van Oosten en Strojill voor Brabander kwam er wat meer actie op rechts. SJC leek zich te herpakken maar de grootste kansen waren voor BON BOYS. Tot 2 keer toe  kroop SJC door het oog van de naald. Maar bij een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot op het SJC doel werd het toch 1-1.
Met Mark Turk voor Younes zocht SJC naar aanvallende mogelijkheden, tot grote kansen leidde dit niet. Wel tot een paar corners maar daarbij bleef keeper Lankheet domineren.
Het bleef gelijk en dus was er de verlenging.  SJC speelde daarbij vooral tegen zichzelf en zag in de leidsman kennelijk ook een tegenstander. Dat leverde uiteindelijk geel op voor aanvoerder Timo Ruigrok. Met Sven Wisselink op de plek van Jelle van Went werd het uitverdedigen iets directer. En inmiddels had Martijn van Trigt plaats gemaakt voor de jeugdige Coen van der Meij. Hij bleek balvaardig en doelgericht maar SJC kwam niet meer tot grote mogelijkheden.
De in de dying seconds toegekende hoekschop bracht uiteindelijk de zo welkome winst voor SJC.
Het was via deze Van der Meij dat uiteindelijk Mark Turk die de trekker mocht overhalen.
Direct daarna klonk het eindsignaal en was SJC de gelukkige die verder mag in het bekertoernooi. Voor BON Boys een bittere pil en een moeilijk te aanvaarden nederlaag, zeker gezien het aantal door hen gemiste mogelijkheden.
SJC vierde een feestje maar trainer IJzendoorn toonde zich realistisch en noemde SJC de gelukkigste.

Van SJC kan nog worden gezegd dat de ploeg vooral tegen zichzelf speelde en bepaald nog geen geoliede machine is. Er werden te weinig echte kansen gecreëerd en de opbouw verliep bepaald niet naar wens. Maar de voorbereiding op de competitie is nog niet afgerond en bovendien is IJzendoorn een van de trainers die de voordelen van een geleidelijke opbouw hoger inschat dan al vroeg in de competitie te kunnen pieken.

Voordat SJC op zaterdag 26 august in een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys de competitie begint wordt er nog geoefend tegen UVS en LFC.  En zijn er natuurlijk nog de reguliere trainingsactiviteiten.