Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC bekert verder na winst op FC Oudewater

Voor trainer IJzendoorn was het puzzelen want met een geschorste Jordy Groot (hij kreeg 2 wedstrijden na zijn rode kaart tegen De Zouaven) en de geblesseerden Frans van Niel, Younes en Tom Duindam op de tribune, moest er geschoven worden in de opstelling. De trainer begon met Aaron Koeman in de spits, Van Trigt weer op zijn vertrouwde plek op links en Emin Vlasaku als linker vleugelverdediger. Goed nieuws was de terugkeer van Jelle van Went in het centrum van de verdediging waardoor Sven Wisselink weer naar het middenveld terugkeerde. In het doel werd Lex Hoogervorst vervangen door Willem Beuk.

Met een zeer bescheiden aantal toeschouwers begon SJC opnieuw niet bepaald gedreven. FC Oudewater daarentegen startte scherp en zette de SJC defensie al snel voor de nodige problemen. Al na 8 minuten moest Willem Beuk machteloos toezien hoe de verdediging simpel werd uitgespeeld en  via een volkomen vrijstaande spits koppend de 0-1 werd gescoord.

Na een kwartier kon SJC zich iets onder de druk van FC Oudewater uitspelen, zochten de zwartwitten wat nadrukkelijker de aanval en werd een eerste corner geforceerd.  Maar even later taste de defensie opnieuw mis opnieuw en was het ook nog eens 0-2.
Nog geen minuut later had het zomaar 0-3 kunnen zijn maar hier faalde de 2e klasser opzichtig.
Na een half uur de eerste echte grote kans voor SJC gevolgd door een vrije schop vanaf de punt van het strafschopgebied die helaas niets opleverde. Gelukkig kon Aaron Koeman voor rust nog op een fraaie manier wel raak schieten: 1-2.

SJC kwam na rust wat beter in het spel, forceerde al snel een aantal corners en via invaller Ralph van Oosten kwam de gelijkmaker op het bord: 2-2.
Erg boeiend werd het allemaal niet maar toch kon SJC uiteindelijk de winst forceren. Want in de 66e minuut mocht Timo Ruigrok vanaf 22 meter een vrije schop nemen. De specialist liet zich toch weer even gelden en het leer werd verbluffend precies richting de linker kruising gelanceerd: 3-2.

De winst was veilig, wisselspelers werd gebruikt en diverse mogelijkheden deden zich nog voor, echter zonder dat er van echte kansen sprake was.

SJC kan zich nu opmaken voor de wedstrijd tegen Alcides in Meppel. Waarvoor bij voldoende belangstelling een extra supportersbus gaat worden ingezet. Maar in de tussentijd zal het voor IJzendoorn nog even puzzelen blijven. Want het ontbreken van de steunpilaren bleek toch niet zo maar even te zijn opgelost, verdedigend staat het nog steeds niet echt goed, een sterke as ontbreekt nog en de tegendoelpunten kwamen opnieuw te gemakkelijk tot stand. Maar mogelijk is er in het Meppelse wel dat stukje zelfvertrouwen wat momenteel lijkt te ontbreken. En zullen strijd, passie en vriendschap kunnen worden ingezet om de winst op Alcides, op zaterdagavond 25 februari, veilig te stellen.