Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC bekert weer verder na winst op Olympia

De start in de districtsbeker 2023/2024 met mogelijk opnieuw als beloning een plaats in de KNVB-beker. En dat terwijl de wedstrijd tegen Willem II in de KNVB-beker van dit jaar nog moet worden gespeeld.

Maar deelnemen aan ‘de grote beker’ smaakt in de spelersgroep nu al naar meer. En de volle tribune maakte duidelijk dat ook de supporters de strijd om de districtbeker nu zeer serieus nemen.
SJC begon deze bekerwedstrijd tegen Olympia verrassend met Tom Duindam en Frans van NIel in de basis en de eveneens van een blessure herstelde Younes op de bank.
Een duidelijke test voor deze steunpilaren of zij er klaar voor zijn om straks in competitieverband de belangrijke strijd tegen sterke tegenstanders in de 4e divisie aan te gaan.
Al gauw bleek tweede klasser Olympia uit Gouda geen maatstaf zou kunnen zijn. Al in de 2e minuut kreeg Chris Hoogervorst een nauwelijks te missen kans. En al snel volgden er meer gevaarlijk ogende aanvallende acties.
Maar vervolgens bleek ook dat SJC verdedigend toch kwetsbaar blijft.
Want uit het niets kregen de Gouwenaren ook een paar kansen. En het was tot tweemaal toe aan keeper Kevin Schelvis te danken dat daar geen snelle achterstand uit voortkwam.
Maar na 12 minuten kwam SJC toch op voorsprong. Een corner luidde een volgende aanvallende actie voor de zwartwitten in. Daarbij werd spits Tom Duindam met een verdediger in zijn rug aangespeeld die vervolgens vanuit de draai gedecideerd raakschoot:1-0.
SJC was en bleef daarna de betere ploeg. Na ruim een half uur kwam geheel volgens de verwachtingen ook de 2-0.
Eerst kwam Tom Duindam al in kansrijke positie maar hij stuitte in een direct duel nog op de keeper, waarna een heftige overtreding op Wesley Haasnoot volgde. Vanaf de 16 meterlijn kon de SJCer zelf de vrije trap, dwars door de slecht opgestelde muur, direct verzilveren: 2-0. Hierop volgden nog een aantal mogelijkheden voor SJC maar het bleef voorlopig bij 2-0.

In de tweede helft kwamen Puck Postma en Younes in het elftal als vervangers van Max de Haas en Frans van Niel. Ook voor hen belangrijk om na blessureleed nu speelminuten te maken.
Direct na het fluitsignaal was Van Trigt dicht bij een doelpunt maar de bal vloog juist naast.
Het publiek op de tribune reageerde enthousiast toen Tom Duindam zijn tweede treffer liet aantekenen. Na goed opkomen van verdediger Jelle van Went gaf deze een perfecte voorzet. De inzet van Martijn van Trigt werd wanhopig tot corner verwerkt. Vanuit deze corner van Chris Hoogervorst kon Tom Duindam raak koppen:3-0.

Na een uur kwam Aaron Koeman de doelpuntenmaker vervangen en vervolgens werden bovendien twee jeugdige talenten door coach IJzendoorn de kans geboden om zich te bewijzen. Het waren Ferry Warmerdam en Timo Heemskerk die Chris Hoogervorst en Mark Turk kwamen vervangen. Na een zeer vervelende overtreding op Aaron Koeman mocht Wesley Haasnoot op de 16 meterlijn opnieuw vanuit een vrije trap aanleggen. Op identieke wijze als bij de eerste treffer werd de bal in de 87e minuut dwars door de muur in het net geschoten:4-0.

Een verdiende overwinning die SJC-trainer IJzendoorn bovendien houvast kan bieden in het vervolg van de competitie. Want het blijkt dat SJC eeen aantal belangrijke wedstrijden tegemoet gaat tegen de sterke ploegen uit het linkerrijtje. Overwinningen zijn noodzakelijk om boven de fatale streep te blijven.
Maar dat zal van de technische staf en ook van de groep het uiterste vragen. De afgelopen weken werd duidelijk dat er geen enkele reden is om erg optimistisch te zijn. Alleen hard werken en opportunistisch naar vooren spelen is in deze sterke competitie zeker niet genoeg zijn. In de komende weken zal er voor het behalen van goede resultaten ook meer opbouwend en verzorgd voetbal nodig zijn. Zaterdag 28 oktober speelt SJC de thuiswedstrijd tegen het sterke AFC’34. De Alkmaarders staan op een 4e plaats en wonnen o.a. van Ter Leede met niet minder dan 5-1.