Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC bijzonder op dreef tegen Swift:2-5

De laatste wedstrijd voor de winterstop betekende opnieuw een optreden van de IJzendoorn-selectie in Amsterdam waar avv Swift de tegenstander was. Hun bijzondere thuishaven ligt sinds  1927 aangelegd als onderdeel van het plan Berlage, midden in de bebouwde kom van Amsterdam.

Aanvankelijk compleet een complex met een 8-laans atletiekbaan plus accommodatie voor spring- en werpnummers. Heden ten dage  vinden we er 3 kunstgrasvelden en 2 padelbanen. De aanleg viel binnen het plan Berlage en in samenhang met de Olympische Spelen van 1928. Rondom liggen woonappartementen en architect Berlage zou hebben  afgedwongen dat er op het terrein van Swift geen uitzicht belemmerende tribune zou mogen worden gerealiseerd.

En dat betekende dat de meegereisde SJC-supporters zaterdag de keus hadden om of in de druilerige regen de wedstrijd te volgen of een plekje te veroveren voor de vensters van de op eerste verdieping van het clubhuis gelegen kantine. En beide groepen zagen SJC direct na de aftrap al een gevaarlijk ogende aanval opzetten. Meteen gevolgd door alweer een aanvallende actie waarbij Martijn van Trigt maar net over het doel kopte. Een perfecte assist van Younes bracht na 4 minuten Wesley Haasnoot op de vleugel vrij aan de bal. De vleugelspits werd nauwelijks iets in de weg gelegd, ook al omdat Van Trigt en Brabander nadrukkelijk aanspeelbaar mee op waren gekomen. Het snoeiharde schot verdween achter de vertwijfelde keeper in het doel:0-1. En binnen het kwartier was er zelfs een 0-3 voorsprong. Eerst was het weer Wesley Haasnoot die doeltreffend uithaalde en even later was het Rick Brabander die verdediging en keeper het nakijken gaf. In de kantine knepen supporters zich even in de arm maar het scorebord was duidelijk: 0-3. Pas na ruim een kwartier kwam Swift een keer dreigend richting het doel van Kevin Schelvis en dat resulteerde ook in hun eerste corner. De druk bleef  nog even aan en korte tijd later werden zij teruggefloten wegens buitenspel. Helaas, in de 64e minuut moest SJC toch een tegentreffer incasseren:1-3. Swift putte kennelijk moed en de verdediging moest het eventjes af laten weten. Maar al snel pakte SJC de draad weer op en Rick Brabander dacht zijn tweede treffer te kunnen laten noteren. Maar dit keer kon zijn schot door de keeper nog juist tot corner worden verwerkt. Vervolgens nam toch SJC het initiatief weer volledig over. En mocht Martijn van Trigt, gelanceerd door Frans van Niel, richting het strafschopgebied oprukken. Op de lijn van het penaltygebied werd hij onreglementair afgestopt. Frans van Niel voltrok het vonnis met een perfecte elfmetertrap: 1-4.

Na de pauze mochten de beide ploegen opnieuw de strijd aan gaan onder de bepaald niet ideale omstandigheden van harde wind en onophoudelijke regenvlagen. Swift begon met een duidelijk offensief en was tot drie keer toe heel dicht bij een treffer. SJC mocht daarbij dus van geluk spreken maar herstelde zich snel. Het nodige geluk ontbrak ook bij  een inzet van Chris Hoogervorst die nog net op de doellijn werd gepareerd. De 2e helft was nog geen 10 minuten oud toen een fraai genomen vrije trap door de Amsterdamse keeper Reno van der Meer tot corner kon worden gewerkt. Dat deed collega Kevin Schelvis aan de andere kant ook, hij kon met uitgestoken been nog net redding brengen.
Met Jelle van Went voor de aan de lies geblesseerde Sven Wisselink begon SJC aan de laatste 25 minuten. En het was  Jelle die in de 73e minuut het laatste tikje kon geven toen en goed genomen vrije trap de 1-5 inluidde.

Dat het vervolgens ook nog 2-5 werd deed aan de suprematie van SJC niets af. De zwartwitten speelden georganiseerd en hadden in de verdediging het goed voor elkaar. Waarbij  met name Timo Verweij en Max de Haas konden opvallen. Het team functioneerde perfect en durfde tijdig de aanvallende mogelijkheden ook uit te voeren. De flitsende start en de daaropvolgende realistische ogende aanpak brachten deze keer wel het gewenste succes.

Nu wacht  de winterstop die ruimte geeft aan de geblesseerde spelers om te herstellen. Op zaterdag 20 januari is er de herstart van de competitie met de uitwedstrijd bij Alphense Boys. Hopelijk beschikt de trainer dan over een volledig fitte groep. Om daarmee de doelstelling van koploper in het rechter rijtje, te kunnen realiseren.