Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC blij met voortzetten samenwerking met Marcel IJzendoorn

Deze week is SJC met trainer Marcel IJzendoorn een nieuwe overeenkomst aangegaan. Afgesproken is dat Marcel IJzerdoorn er in ieder geval nog een seizoen aan vast plakt en in het seizoen  2024/2025 opnieuw de trainer/coach zal zijn van  de selectie van SJC. Namens het bestuur van SJC heeft Kees Brouwer, in zijn functie als bestuurslid Technische zaken, met  Marcel IJzendoorn gesprekken gevoerd waarbij een recent door Brouwer geschreven dynamisch beleidsplan, de basis is geweest.
 
Kees Brouwer heeft uitgaande van zijn bevindingen mogen vaststellen dat er in de club een brede basis is om verder te gaan met Marcel IJzendoorn. Gesprekken met spelers, technische commissie, de technische staf en de teammanagers hebben dit duidelijk gemaakt. En ook het hoofdbestuur is voorstander van de blijvende samenwerking. Heel duidelijk is geworden dat ‘Passie, Strijd en Vriendschap niet alleen een omschrijving is van wat SJC graag wil uitstralen maar dat dit volledig past bij de aanpak van trainer/coach IJzendoorn. Daarbij is zijn kennis en kunde wat betreft divisievoetbal en ook zijn brede netwerk, van grote waarde voor SJC. Met zijn aanpak heeft hij in de afgelopen seizoenen ondanks onverwachte tegenslagen, met SJC veel weten te bereiken.
 
Tijdens de gesprekken met de trainer is er natuurlijk aandacht geweest voor  verschillende organisatorische zaken die voor beiden belangrijk zijn. In het beleidsplan staan, zo kan door iedereen worden vastgesteld, voor zowel de club als voor de trainer een aantal belangrijke uitdagingen. De doelstellingen die ook door de ledenvergadering werden onderschreven zijn alleen al heel pittig te noemen. Het op peil houden van de basiskwaliteit van de selectie is een van die uitdagingen voor de technische staf in samenwerking met de technische commissie. Ook al omdat bijvoorbeeld basisspelers Martijn van Trigt en Frans van Niel hebben aangegeven na het voltooien van dit voetbalseizoen te zullen gaan stoppen. En Timo Verweij juist deze week het besluit nam om het westen van Nederland per direct achter zich te laten om in Friesland een privéleven te gaan opbouwen.
 
In de komende tijd zal er natuurlijk nader overleg zijn met de huidige selectiespelers om vervolgens ook met hen nieuwe afspraken aan te gaan. De blijvende samenwerking met de trainer, de staf en de selectiegroep past precies bij een andere clubdoelstelling, die omschrijft dat SJC ‘een ambitieuze maar stabiele voetbalvereniging’ wil zijn.