Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC blijft in de race richting 3e divisie na winst op VV Emmen

Winnen in en tegen Emmen leek eenvoudig, was eenvoudig en werd bewerkstelligd door een geconcentreerd spelend SJC. Deze keer een overtuigend SJC die de gedoodverfde  degradatiekandidaat direct in de tang durfde nemen.
 
Opnieuw was er een lange busrit voorafgaande aan dit belangrijke duel. In de voorbeschouwing maakte de leiding van  VV Emmen al duidelijk dat zij aan de vooravond zouden staan van alleen nog maar te spelen finales de door VV Emmen gewonnen dienden te worden.  Maar voor SJC geldt feitelijk eenzelfde scenario. Dus werd direct na het beginsignaal de jacht op de overwinning geopend.
Al in de 5e minuut noteerden we een kans voor Tom Duindam. Zijn kopbal werd echter een prooi voor de keeper. SJC bleef vervolgens druk zetten, het strafschopgebied opzoeken en de bal steeds direct richting de aanval sturen.  
Het zag er dus allemaal wel goed uit voor SJC. Maar toch bleef er de spanning bij de meegereisde supporters zolang de 0-0 nog op het bord stond. 
VV Emmen bleek heel beducht voor de aanvalskracht en het scorend vermogen van de in het blauw gestoken zwartwitten. De VV beperkte zich duidelijk zichtbaar voor iedereen, tot sneaky loeren op de counter. En heel soms was er wat dreiging. Maar veel verder dan dreiging kwamen zij niet. 
SJC domineerde, kreeg kansen via  o.a. een inzet van Frans van Niel, een kopbal op de lat van Timo Verweij en bovendien nog via een schot van Chris Hoogervorst, die allen geen doel troffen.
 
De logische openingstreffer van SJC viel uiteindelijk pas na een half uurtje. Vanuit een spelhervatting kon Van Trigt de keeper verschalken: 0-1.  Dat was toch een domper voor FC Emmen, er leek bij hen iets te breken en direct daarop al werd het ook nog eens 0-2. Van Trigt, die deze middag een hoofdrol kon vervullen, raakte zelf vol de paal maar de rebound was voor een meedogenloze Van Niel.
Met die 0-2 stand kwam ook de rust.  En in de 2e helft ging SJC door op dezelfde manier. Dominant spelend, zorgvuldig passend en Emmen onder druk houden. En verdedigend niks weggevend. En in de 54e minuut  was daar opnieuw Van Trigt. Met een geweldig schot vanaf zo’n 35 meter zorgde hij voor  0-3. 
De meegereisde SJC’ers reageerde enthousiast en vooral opgelucht. De winst leek nu veilig gesteld en optimisten voorspelden alweer een 7klapper. Maar zover kwam het deze keer niet. Wel maakte Tom Duindam op de zijn bekende manier nog binnen het uur voor 0-4. Toen was de koek voor Emmen compleet op. Trainer Marcel IJzendoorn bracht vervolgens nieuw bloed en gunde Ruigrok en Groot een plekje op de rustbank in de dug-out. En niet veel later kregen zij daar gezelschap van Nick Lim, Frans van Niel en Chris Hoogervorst. Voor hen kwamen Mark Turk, Xavi, Jelle van Went, Sven Wisselink en Emin Vllasaku. 
Dat leverde een nieuw offensief op waartegen Emmen nauwelijks iets in te brengen had. 
‘Man of the match’ Martijn van Trigt  bleek deze middag dus de man in vorm en was betrokken bij 3 van de 4 doelpunten. Daardoor voor hem deze keer geen vroegtijdige wissel.
 
SJC  kreeg overigens nog wel een onnodige tegentreffer te verwerken waardoor er ten slotte 1-4  op het scorebord kwam te staan. Maar dat betekende niet dat VV Emmen nog tot een gevaarlijk slotoffensief in staat was. En dus bleef het hierbij en dus voerde bij SJC tevredenheid de boventoon.
Tevredenheid, omdat het behalen van nacompetitie nu nog steeds in eigen hand kan worden gehouden. Coach Marcel IJzendoorn toonde zich een realist toen hij tegen ons zei: ‘wij hebben vandaag heel volwassen gespeeld. Gedaan wat we moesten doen en vooral verdedigend weinig tot niks weggegeven.’ 
De noodzakelijke eerste winst richting het toch nog succesvol afsluiten van dit complete voetbalseizoen is nu behaald. Tweede Pinksterdag moet de volwassenheid door SJC opnieuw worden waargemaakt tijdens het laatste duel in deze competitie, in de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. 
 
En wordt daar resultaat geboekt dan wachten er 2 wedstrijden (uit en thuis) in de nacompetitie op 2 en 6 juni in een zogenaamde eerste ronde. Wie die eerste ronde wint speelt in de 2e ronde op 9 en 12 juni wederom een uit en een thuiswedstrijd(of andersom). Bij winst is de promotie naar de 3e divisie zondag een feit. 
Maar vooral eerst 2e Pinksterdag de benodigde punten binnen halen tegen Alphense Boys. En dan stap voor stap verder gaan op de moeilijke weg. Maar niets is onmogelijk en dus mogen we best optimistisch zijn.