Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC blijft winnen en speelt zijn eigen rol in de hoofdklasse

Jawel. SJC bleek in de wedstrijd tegen TAC ’90 opnieuw in staat om de opgaande lijn van de laatste weken voort te zetten. Een bijzondere wedstrijd met een zinderende slotfase. Maar ook met een bijzondere start omdat trainer Marcel IJzendoorn genoodzaakt was om een beroep te doen Robin Otten. De 31 jarige doelman, die eerder besloot een stapje terug te doen, stond onder de lat omdat Kevin Schelvis nog steeds geblesseerd is en zijn vervanger Alex Hoogervorst zich deze week ziek meldde. En de gedreven sportman mocht samen met zijn teamgenoten na het laatste fluitsignaal  de armen juichend omhoog heffen. Op het scorebord stond toen 2-1 en dat was niet in de laatste plaats te danken aan het goede optreden van Otten die enkele malen moest ingrijpen om een zeker lijkend doelpunt te voorkomen.
 
Vanaf de aftrap bleek dat TAC ’90 een samenvoeging is van een groot aantal zeer vaardige voetballers die vooral technisch goed uit de voeten bleken te kunnen. Maar ook SJC liet zich weer van de goede kant zien waarbij de teamspirit uiteindelijk de doorslaggevende factor zou blijken. Maar voordat de winst kon worden verzilverd zagen we een echte wedstrijd. Waarin stevig voetbal de basis was. En waarin scheidsrechter Steve Janssen erg opzichtig optrad door zijn gezag te etaleren met soms erg gemakkelijk gegeven gele kaarten.
 
SJC zocht met regelmaat de aanval en forceerde in de eerste 20 minuten een 4tal corners. Maar daarbij loerde de Hagenaars op de counter en een aantal malen bleek dit tot zeer gevaarlijke situaties in het SJC-strafschopgebied te zorgen.
In de 21e minuut leek SJC na zo’n situatie op achterstand te komen maar Mo El Osrouti zag geen kans de bal langs de attent uit zijn doel gekomen Otten in het lege doel te schuiven.
 
En nauwelijks een minuut later deed Martijn van Trigt het heel wat beter. De flegmatieke linkerspits mocht van net buiten de 16 ongehinderd aanleggen en hij vond de verre hoek: 1-0.
Kort daarna trakteerde scheidsrechter Janssen Jordy Groot bij een vermeende overtreding op de 1e gele kaart.
 
Na ruim een half uur was onnodig balverlies op het middenveld de inleiding voor een tegenstoot met de gelijkmaker van El Osrouti als gevolg: 1-1. En met die stand kwam het rustsignaal.
Na de rust verving Sven Wisselink de zieke Timo Ruigrok. En hij was al snel betrokken bij een aanval waaruit de eerste doelrijpe kans voor SJC ontstond. TAC ’90 zocht zoals verwacht nadrukkelijk de aanval. De aanwijzingen schreeuwende Haagse trainer Mario Koswal zag zijn team een tweetal goede mogelijkheden verprutsen maar daarnaast kreeg ook SJC een paar mogelijkheden. Waarbij Frans van Niel zijn schot op de paal zag spatten.
 
Aan de andere kant werd de bal boven Robin Otten op de lat geschoten en werd de rebound door Barradas huizenhoog overgeschoten. Intussen liep ook Jelle van Went tegen een gele kaart op na een overtreding precies op de 16meterlijn.
Inmiddels maakte SJC vooral gebruik van de straffe wind in de rug en de uittrappen van keeper Otten zorgden steeds voor gevaarlijke situaties. Na een zo’n spelhervatting ontstond een schietkans die via de ongelukkige Rigters in eigendoel werd gewerkt: 2-1.
 
Met nog een kleine 10 minuten te gaan leek SJC op rozen te zitten. De Hagenaars wisselden een 4 tal spelers en gingen in verdediging 1op1 spelen. SJC werd teruggedrongen en de druk op het SJC-doel nam toe. Marcel IJzendoorn bracht Mark Turk als extra slot op de deur. En de wedstrijd stond die periode bol van spanning. Maar uiteindelijk werd met de 2-1, onder luid gejuich van de SJC-supporters, de welkome winst binnen gesleept. Waardoor SJC oprukt naar de 3e plaats op de ranglijst, met 16 punten uit 9 wedstrijden.
 
Komende week, op 14 november, bezoekt SJC de Zouaven op hun sportpark De Kloet in Grootebroek. Zij verloren met 4-1 van Purmersteijn. Wat zeker niet betekend dat SJC een makkelijke wedstrijd tegemoet gaat.

Bekijk hier de samenvatting.