Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC boekt nuttige overwinning in Alphen

SJC begon in Alphen op het goed bespeelbare kunstgrasveld in natte regenachtige omstandigheden. En opnieuw met een excellente Lex Hoogervorst in het doel. De ploeg was wel op enkele plaatsen gewijzigd want Sven Wisselink nam de plaats in van Frans van Niel en Mark Turk die van Justin Mulder. Waardoor Demir Strojil naar de rechtsbackplaats verhuisde

BO-verslaggever Sjaak Verkade vroeg zich in de radioreportage hardop af of SJC kans zou zien om de negatieve spiraal om te buigen. Hij zag, samen met de meegereisde SJC-ers, een afwachtende houding bij de zwart-witten. Maar na 9 minuten ook een terecht toegekende strafschop. Welke helaas door Jordy Groot te zacht werd ingeschoten en door de keeper kon worden gestopt.

Toch kwam SJC kort daarna op de 0-1 toen Tom Duindam het net wist te vinden. De ijverige Timo Ruigrok ontfutselde op het middenveld de bal en bediende Tom Duindam op maat.
En SJC zou zelfs een grotere voorsprong hebben kunnen nemen maar tot teleurstelling van iedereen die zwartwit een warm hart toedraagt verdween de inzet van Wesley Haasnoot naast het doel. SJC stak veel energie in de strijd maar kon daarmee niet voorkomen dat Alphense Boys de aanval zocht en af en toe gevaarlijk door kwam.
Tom Duindam bleef een afwachtende eenzame spits die Alphense Boys geduldig zag zoeken naar mogelijkheden om de SJC-verdediging te verrassen. In de slotfase van de 1e helft kreeg SJC nog wel een paar mogelijkheden maar de rust brak aan met de 0-1 stand.

Na een zeer ruime rustperiode kwam SJC terug in dezelfde samenstelling. En zag al direct dat een Alphense vrije trap vanaf de 16 juist langs de kruising vloog.
De Alphenaren drongen aan en daardoor kreeg SJC wat meer ruimte en kon men loeren op een counter. Dat resulteerde in 57e minuut in een corner voor SJC die echter een prooi werd voor de keeper. Maar een minuut later was het dan wel raak. Martijn van Trigt pikte de bal op na slecht uitverdedigen en met een fraaie lob verdween de bal in het net: 0-2. Vijf minuten later werd de doelpuntenmaker gewisseld en kwam Xavi Noltenius hem vervangen.

Het speelbeeld veranderde niet. Ook niet toen Aplhense Boys met een dubbele wissel een poging waagde om de bakens te verzetten.
SJC bleef loeren op de kansjes en zag dat een fraaie voorzet van Jordy Groot door de spitsen niet op de juiste waarde werd geschat.

Terwijl aan de ander kant kon Lex Hoogervorst opnieuw een tegentreffer voorkomen was het opnieuw Jordy Groot die op de linkerflank kwam opstomen en een fraaie voorzet afleverde. Hij wist Tom Duindam te bereiken maar diens schot verdween naast het doel.

De tijd tikte weg in het voordeel van een regelmatig counterend SJC. Na zo’n counter veroverde Tom Duindam de bal, opnieuw bij slordig uitverdedigen. Een eerste inzet belande op de paal waarna Timo Ruigrok in de scrimmage de 0-3 liet aantekenen. De wedstrijd was toen met nog zo’n 8 minuten op de klok gespeeld. Met Stan Ruigrok Wesley Haasnoot voor Younes Seghrouchni voor de moegestreden Sven Wisselink speelde SJC de wedstrijd rustig uit.

De conclusie kan zijn dat SJC ten opzichte van vorige week als team veel beter stond. Daardoor bracht de enorme werklust die SJC eerder ook al liet zien, nu wel rendement. Of hiermee de neerwaartse spiraal definitief is omgebogen moet volgende week in de thuiswedstrijd tegen VOC blijken.