Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC boekt tegen HBS de 4de overwinning op rij

Het was een druiligere voetbalmiddag daarop Craeyenhout aan de Daal en Bergselaan in Den Haag.  Op een kunstgrasveld dat, niet alleen voor SJC maar zelfs voor de thuisploeg, af en toe moeilijk te bespelen was. De wedstrijd gaat dan ook de boeken in als een zeer matige vertoning Maar daar maalde, met na afloop 1-2 op het Haagse scorebord, bij SJC niemand om. Wel durfde men nu, na de aanvankelijk zeer matige start, hardop te dromen over een goede eindklassering.
 
 
SJC kwam in het bekende oranje-uittenue op het veld en de supporters zagen direct dat Nick Lim, na langdurig blessureleed, weer in de basis stond. En hij kon al snel mee naar voren gaan toen SJC een corner mocht nemen. Waarbij een doelpunt van SJC werd voorkomen doordat de bal door een Haagse verdediger nog juist van de lijn werd gehaald. En niet veel later moest aan de andere kant Nick Lim handelend optreden bij een corner van HBS.
 
In het eerste kwartier ging het spel redelijk op en neer met kleine mogelijkheden voor beide ploegen.
Hierna zette HBS toch weer een tandje bij en Lex Hoogervorst kwam goed weg toen een schot achter hem op de lat belandde. Het weer werd er bepaald niet beter op want de regen viel met bakken uit de hemel. En mede daardoor ontbraken dus de oogstrelende acties en vlot lopende combinaties.
Het was even schrikken toen Tom Duindam na een fikse overtreding op het veld bleef liggen. Maar na verzorging kon hij tot vreugde bij SJC, zijn plek in de ploeg weer in nemen.
 
In de 40e minuut leek SJC via Van Trigt een grote mogelijkheid te krijgen toen de Haagse keeper heel ver zijn doel uit kwam. Maar het glibberige veld voorkwam een snel uitgevoerde actie en uiteindelijk leverde ook dit niets op. Toen scheidsrechter Raymond Schipper het rustsignaal floot gaf het scorebord nog steeds de brilstand aan.
 
Ook na de rust werd het weer er niet beter op en er werd besloten vanwege de duisternis de veldverlichting in te schakelen. HBS nam opnieuw initiatief wat resulteerde in een paar mogelijkheden waaronder een afstandsschot dat door keeper Lex Hoogervorst kon worden gekeerd. Plots was er aan de ander kant de opwinding want Wesley Haasnoot bleek een geboden kans koppend te kunnen verzilveren:0-1.
 
HBS probeerde nu nog meer druk uit te oefenen en er kwamen enkele kansen. Zoals een kopkans bij een goed genomen Haagse corner maar die verdween tot opluchting van SJC naast het doel. Met nog een klein half uur te gaan wisselde HBS een verdediger voor een aanvaller en er kwam een periode met opportunistisch Haags voetbal. Keeper Hoogervorst moest een aantal keren een hoge voorzet weg boksen en dat bleek hem toevertrouwd. Na opnieuw een Haagse wissel viel, 5 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, toch de gevreesde gelijkmaker: 1-1.
De meegereisde supporters legden zich nadien al neer bij een puntendeling. Maar deze zondag had SJC Wesley Haasnoot. En die nam geen genoegen met 1 puntje. De flegmatieke aanvaller kwam, opnieuw geweldig koppend, voor de 2e maal tot scoren en tekende voor de eindstand: 1-2.
 
Natuurlijk was er bij SJC de geweldige ontlading en bij HBS  de zichtbare teleurstelling. Deze uitzonderlijk natte zondagmiddag bracht SJC dus wel de 3 punten en de 4e overwinning op rij. Komende zondag ontvangt SJC aan de Lageweg TAG’90. Zij wonnen met 2-0 van VOC en veroverde hiermee de 9e plaats op de ranglijst met een doelsaldo van 14 voor en 17 tegen.