Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC boekt verdiende overwinning op Purmersteijn

De ontmoeting met Purmersteijn werd een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was matig voetbal met een aantal kansjes voor SJC en nauwelijks mogelijkheden voorde gasten uit Purmerend. Want de SJC-verdediging stond opnieuw als een huis. In de tweede helft was de wedstrijd aantrekkelijker, wist Purmersteijn toch ook een aantal mogelijkheden af te dwingen maar trok SJC tenslotte aan het langste eind door 2 maal te scoren.

Voor SJC dus opnieuw een optimaal resultaat in de thuiswedstrijd waarbij de vlaggen half stok hingen en er voor aanvang een minuut stilte in acht werd genomen. Dit i.v.m. met het overlijden van jeugdtrainer Daan van der Poel. Die deze week door een noodlottig ongeval op de N206 om het leven kwam.

Direct al na de aftrap probeerde Purmersteijn het team van Marcel IJzendoorn onder druk te zetten. SJC oogde wat gespannen, vond niet altijd de juiste combinaties maar bleef verdedigend ogenschijnlijk moeiteloos overeind. De eerste mogelijkheid was voor de goed mee opgekomen Demir Strojil. Die helaas een uitstekende keeper Van Santen op zijn weg vond.
De technische staf schrok even toen verdediger Nick Lim met een blessure aan zijn hoofd bleef liggen. Maar gelukkig kon hij verder spelen. En hij zag even later dat keeper Van Santen ook een reële mogelijkheid voor Tom Duindam wist te pareren.

SJC kon inmiddels wat aanvallender spelen omdat Purmersteijn de teugels iets liet vieren. Er volgden een aantal spelhervattingen waarbij het wel gevaarlijk oogde maar van waaruit  niet kon worden gescoord. Na ruim een half uur had SJC de pech dat een uitstekende vrije trap van Timo Ruigrok slechts de lat trof. En 3 minuten voor het rustsignaal pareerde de keeper een lage inzet van Martijn van Trigt.

Na rust kwam Mark Turk op het veld om de plaats in te nemen van Younes. Purmersteijn bleek de speelwijze die SJC in de eerste helft vaak hanteerde, de verre trap achter de verdediging leggen, ook te willen gebruiken. Maar bij de zwartwitten hadden de centrale verdedigers Verweij en Lim daarop al snel een juist antwoord. En op de vleugels konden Demir Stroijl en Jordy Groot ook steeds op tijd ingrijpen als de behendige buitenspelers met hun vernuftige passeerbewegingen richting het doel van Lex Hoogervorst wilde opstomen.

Direct nadat trainer IJzendoorn de van een vervelende blessure terugkerende Frans van Niel inbracht voor Sven Wisselink kreeg SJC een corner te nemen. Timo Ruigrok vond het hoofd van Tom Duindam en het was raak: 1-0.  Rondom het veld was er de duidelijk hoorbare ontlading bij de SJC-supporters. Die deze welkome voorsprong met gejuich begroetten.
Inmiddels had de scheidsrechter wat opvallend met gele kaarten lopen zwaaien en Sven Wisselink en Nick Lim werden geslachtofferd.

Purmersteijn-coach Mohammed el Bouziani reageerde na het doelpunt direct  en wisselde in de 77e minuut een verdediger voor een aanvaller. En vlak nadat Martijn van Trigt nog een mogelijkheid creëerde, leek dit resultaat te hebben. Maar de bal vloog, gelukkig voor SJC, naast de staander. Voor SJC en Wesley Haasnoot kwam toen een vreugdevolmoment. Omdat de flegmatieke spits, weer vrij van een hardnekkige blessure, zijn rentree in de hoofdmacht kon maken.  En ook deze wissel bracht resultaat want Haasnoot maakte op aangeven van Frans van Niel de verlossende 2-0. ‘De pot zat toen zeker in de tas’ hoorde we voorzitter Meijvogel na afloop zeggen. En zo was het ook.  Bijna werd het nog 3-0 toen Frans van Niel met een technisch hoogstandje de keeper wilde verschalken. Maar zijn richting onder kant lat dalende bal, werd door de keeper nog juist tot corner verwerkt. Het bleef dus bij de 2-0. En zo voegde  de ploeg opnieuw een overwinning toe aan het rijtje  van 12 waarin zij ongeslagen bleven. Een geweldig  resultaat welke nog extra glans kreeg door het verlies van Hoogeveen. Kampioenskandidaat Be Quick 1887 versloeg de koploper met maar liefst 5-0. SJC is zelfs virtueel koploper met 1 verliespunt minder dan Be Quick en 2 minder dan Hoogeveen.
Volgende week speelt SJC de uitwedstrijd bij het Rotterdamse VOC. Zij wonnen hun wedstrijd met 2-1 bij SDO. Maar optimisme en de verwachting van een volgende overwinning is toch gerechtvaardigd.

Voor de wedstrijdbeelden van Bollenstreek Omroep klik hier.