Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC boekt welkome winst tegen Alcides

Het werd een zeer plezierige thuisreis vanuit het verre Meppel. En de zeer verdiende 0-4 overwinning stond niet eens op zichzelf. Want de concurrentie morste punten. Hoogeveen verloor met 0-1 van RKAVV en Be Quick speelde met 2-2 gelijk tegen HBS. Waardoor SJC weleens nadrukkelijk mee zou kunnen gaan doen in de strijd om het kampioenschap.

De wedstrijd liep vanaf het begin eigenlijk zoals gewenst. Al in de 3e minuut kwam de eerste kans voor SJC. Alcides zette daar even later een matig genomen vrije trap vanaf 20 meter tegenover.
In de 20e minuut moest Alcides-speler Luyckx het veld met onbekend letsel het veld verlaten. Dat was kort voordat Chris Hoogervorst de eerste grote mogelijkheid kreeg. Een doelpunt zou verdient geweest zijn maar een voorsprong bleef vooralsnog uit. Ook al omdat Timo Verweij vanuit een corner de bal op de lat kopte.

SJC bleef echter dominant, stond verdedigend als een huis en deed verwoede pogingen om de openingstreffer op het scorebord te krijgen.
Dat lukte echter pas nadat de tweede helft was hervat. En in die tweede helft verliep de wedstrijd precies naar wens. Na 4 minuten al kwam SJC op voorsprong nadat Sven Wisselink het laatste tikje had gegeven: 0-1. Iets meer dan 5 minuten later lag nummer twee al in het netje. Een corner van Chris Hoogervorst werd door Timo Ruigrok vanaf de 16 perfect ingeschoten: 0-2.
Alcides oogde machteloos, deed af en toe wel wat terug maar kreeg pas na een uur de eerste grote kans.
SJC schrok even maar nam al snel weer initiatief over. Zo noteerde we een lob van Martijn van Trigt die nog geen doel trof, een doelpoging van Tom Duindam die werd gepareerd en een onderschepte inzet van Martijn van Trigt. Maar even later was het toch  0-3. Chris Hoogervorst soleerde door het strafschopgebied en liet de keeper kansloos. Met Mark Turk voor doelpuntenmaker Sven Wisselink ging de wedstrijd het laatste kwartier in.

En Alcides zette even aan. Eerst moest keeper Lex Hoogervorst attent reageren en wat later werd een treffer, overigens volkomen terecht, wegens buitenspel geannuleerd.
Inmiddels kregen ook wisselspelers Justin Mulder en Xavi hun speelminuten.
Het slotakkoord was uiteindelijk voor Tom Duindam. Op aangeven van Van Trigt  bepaalde hij de eindstand op 0-4.
Al met al een succesvolle speeldag die een stand op de ranglijst opleverde die menigeen na de eerste 6 wedstrijden niet voor mogelijk had gehouden. SJC staat nog wel derde op de ranglijst maar staat virtueel maar 1 punt achter op koploper Hoogeveen. Let wel, er zijn nog niet minder dan 12 wedstrijden te gaan dus een gelopen koers is het zeker nog niet.
Zondag speelt SJC de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn. Een oude bekende die het SJC in het verleden altijd heel lastig wist te maken. Zij zijn bovendien ook al 5 wedstrijden ongeslagen en dit weekend wonnen met maar liefst 8-1 van SDO.