Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC houdt Be Quick 1887 in bedwang + videoverslag

Woensdagavond speelde SJC een inhaalwedstrijd tegen Be Quick 1887. Een belangrijk treffen tussen de nummers 2 en 3 van de hoofdklasse A in de achtervolging op koploper en titelkandidaat Hoogeveen.

Kort voor de wedstrijd werd bekend dat de door Tom Duindam opgelopen rode kaart geen gevolgen zou krijgen. Een onderbouwd protest tegen de gang van zaken in Berkel en Rodenrijs was geaccepteerd en de rode kaart werd tot tevredenheid van SJC geseponeerd.

Tijdens de wedstrijd tegen Be Quick 1887 kreeg het aanwezige publiek alles wat men verwacht van een voetbalwedstrijd die ergens om gaat.
Er waren volop kansen, veel mooie acties, een terechte penalty, een uitstekende scheidsrechter, twee meer dan uitstekende keepers naast vooral passie en strijdlust bij beiden teams. Met in de absolute slotfase nog een afgekeurde treffer waarover vooral in Groningen nog lang zal worden nagepraat.

Direct na het eerste fluitsignaal kon Tom Duindam met een schot net naast de paal al laten zien dat hij er gewoon bij was.
Daarop werd duidelijk welke opdracht Be Quick van coach Kamminga had meegekregen, SJC zoveel mogelijk onder druk zetten en geen kans geven tot vlot lopende combinaties te komen.
SJC reageerde door bij balbezit vooral rust te creëren en met overleg op te schuiven richting het strafschopgebied van de Groningers. Wat pas na 10 minuten leidde tot  een gevaarlijk schot van Xavi op het doel, gevolgd door een uitstekende redding van doelman Robert Smit. Be Quick stelde daar wel aanvallende bedoelingen maar nog nauwelijks echte kansen tegenover.

Na het eerste kwartier was de drift van de Groningers iets geluwd en SJC kreeg kort na elkaar twee behoorlijke mogelijkheden. Helaas kwam SJC na 25 minuten wel op achterstand. Na een overtreding in de 16 kon de goed leidende  scheidsrechter Barry Huizinga niet anders dan naar de stip wijzen. Groninger GeertJan  Liewes voltrok het vonnis: 0-1.

Hierna bleef de wedstrijd spannend en beide ploegen kregen een aantal goede mogelijkheden. Tom Duindam en Martijn van Trigt roerden zich en kregen daarbij steun van een zich tot vaste waarde ontwikkelende Sven Wisselink. Maar gescoord werd er niet en dus bleef de stand tot aan de rust 0-1.

Na de rust zagen we Chris Hoogervorst in het veld komen. De wonderbaarlijk snel van een beenbreuk herstelde aanvaller verving Xavi.
SJC probeerde de aanval te zoeken en we noteerden een tweetal doelpogingen van Tom Duindam. SJC gaf de toon aan en het was aan de uitstekende keeper Smit te danken dat de gelijkmaker uitbleef.

Hierop kwam Mark Turk in het veld om de geblesseerde Timo Ruigrok te vervangen. De aanvoerder kampte al met klachten aan de hamstring maar wilde zijn team niet in de steek laten bij dit belangrijke treffen.

SJC bouwde langzaam maar zeker aan een overwicht maar moest attent blijven omdat Be Quick via enkele wissels een paar uitstekende invallers inbracht die het SJC knap moeilijk maakte.
Met alweer een paar mogelijkheden voor Duindam en alweer uitstekend keeperswerk bleef de wedstrijd bijzonder aantrekkelijk. SJC bleef in die periode dominant en mocht in de 67e minuut juichen toen eindelijk de gelijkmaker viel; Chris Hoogervorst kopte raak: 1-1.

Be Quick zette hierop direct weer aan en met enkele afstandsschoten werd Lex Hoogervorst getest. Voor de SJC-supporters werd het billenknijpen. Zeker toen Be Quick verzuimde een 100% kans te verzilveren door de bal over het doel te werken. Scheidsrechter Huizinga maakte het allemaal nog spannender door heel ruim met de 90 minuten om te gaan. In die periode kreeg Be Quick weer een paar mogelijkheden. De Groningers  barsten in indianengehuil uit toen  de bal het net deed bollen. Maar moesten teleurgesteld accepteren dat SJC een vrije trap kreeg omdat er buitenspel was geconstateerd.
De hedendaagse regel dat een grensrechte  pas mag vlaggen wanneer de buitenspel staande speler de bal speelt, veroorzaakte ongeloof en woede. Maar de stand bleef tot aan het laatste fluitsignaal gewoon 1-1.

Een uitslag waarmee iedereen zich uiteindelijk wel tevreden toonde. Hoewel er tijdens de lange terugreis naar het Hoge Noorden nog wel flink gefoeterd zal zijn op ‘de trage grensrechter’. Zondag voor SJC geen competitiewedstrijd. Eerst op 20 maart is er de uitwedstrijd bij Alcides. De ploeg bezet plaats 10 op de ranglijst maar won met maar liefst 5-2 van Alphense Boys. SJC moet hiermee dus voldoende zijn gewaarschuwd.

Voor het wedstrijdverslag van Bollenstreek Omroep klik hier.