Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC is Ajax niet de baas

Na de geflatteerde nederlaag tegen Ter Leede stond  SJC voor de zware opgave om in de uitwedstrijd tegen Ajax tot een beter resultaat te komen. De Amsterdamse die in de 4e divisie feitelijk ver beneden hun stand leven zijn na vorig seizoen zeer nadrukkelijk hun selectie gaan versterken. Ze deden dit met spelers van topamateurs en zelfs van profclubs. De resultaten zijn er ook naar en de positie aan de kop van de ranglijst geeft dit ook aan.

In Amsterdam begon SJC goed aan de wedstrijd die door verschillende omstandigheden een half uur later begon. Met Jelle van Went centraal achterin op de plaats van de geschorste Max de Haas begon SJC attent en ogenschijnlijk gretig. En dat resulteerde al snel in goed lopende aanval via Martijn van Trigt  wat een corner opleverde. En vanuit de spelhervatting kwam SJC op een 0-1 voorsprong.
Hierna ontspon zich een bepaald niet onaantrekkelijke wedstrijd.  Waarbij  er over en weer mogelijkheden werden gecreëerd en waarbij die van Ajax gevaarlijker oogden.
We noteerden aan beiden kanten voor de rust een zestal corners en uit een daarvan maakte Ajax, na een half uur spelen, via Carlos Okopu de gelijkmaker. Waarbij de boomlange centrumverdediger wel erg weinig in de weg werd gelegd.

Een gemakkelijk gegeven strafschop wegens onopzettelijk hands bracht de Amsterdammers wel erg fortuinlijk op een 2-1 voorsprong. En uiteindelijk werd het kort oor rust ook nog 3-1. Een onnodige tegentreffer omdat vergeten werd verdedigend handelend op te treden bij een counter die ontstond na een corner van SJC. Ajax werd een vrije doortocht gegund waarbij desnoods de functionele overtreding had moeten worden ingezet.

Na de rust werd  de wedstrijd minder wisselvallig. Ajax kon achterover leunend dicteren. SJC had moeite met de handelingssnelheid van de Amsterdammers en de balbehandeling van de Ajacieden was  af en toe oogstrelend. Een verwoestend schot van de Amsterdammers vloog maar net langs de staander. En in die periode liep Puck Postma tegen geel op toen hij wel met een functionele overtreding een Amsterdamse counter onschadelijk maakte. Toch was er voor SJC nog wel degelijk de kans op een aansluitingstreffer en die leek er een drietal keren ook te komen. Maar de inzet van Chris Hoogervorst werd nog net geblokt, een schot van Wesley Haasnoot kwam in handen van de keeper en ook Tom Duindam kreeg de bal er niet in.  Hij raakte bovendien, na een overtreding van de keeper, behoorlijk geblesseerd aan zijn enkel. Zijn vervanger was Rick Brabander die ook al snel de kracht van de Ajax-verdedigers moest ervaren.
Bij corners in de 65e en de 72e minuut gloorde er opnieuw nog wat hoop maar hierbij was keeper Virgil Deen steeds een niet te nemen horde.

Met nog een kwartier te gaan viel de onvermijdelijke 4-1. Hierop bracht coach IJzerman wisselspelers Coen van der Meij en Mark Turk voor Martijn van Trigt en Sven Wisselink. De verse krachten gaven even een boost  en Van der Meij liet zien dat zijn balbehandeling in de kleine ruimte  van formaat kan zijn. Maar echt resultaat in de vorm van een Noordwijkse treffer bleef uit. En omdat ook Ajax  de SJC verdedigers niet meer in moeilijkheden kon  brengen was en bleef de stand 4-1.

De ingecalculeerde winst voor Ajax bleek voor de meeste spelers toch een tegenvaller. En de realiteit geeft nu aan dat SJC in de komende thuiswedstrijd tegen Huizen en de daarop volgende uitwedstrijd bij Swift Amsterdam een goed resultaat nodig heeft om nog met een goed gevoel de winterstop in te gaan.