Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC Jeugdopleing introduceert het Athletic-Skills-Model

Vanuit het Sportakkoord Noordwijk is Sportfysiotherapie Noordwijk samen met SJC begonnen de algehele motorische vaardigheden bij de jeugd te optimaliseren middels het Athletic-Skills-Model (ASM) waarbij voornamelijk het aanpassingsvermogen en plezier in bewegen centraal staan en aspecten als rennen, stoeien, gooien/vangen en springen voorbij komen.

Momenteel wordt het ASM toegepast al bij verschillende ( top) sportorganisaties waaronder AJAX en de KNVB en nu ook bij SJC!

Volgens gecertificeerd ASM instructeur Edward Vink bieden trainingen gebaseerd op ASM veel uitdaging en plezier voor juist de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Het doel van ASM is dat kinderen zich motorisch breed en veelzijdig kunnen ontwikkelen. Gedurende de trainingen komen alle grondvormen van bewegen aan bod. Kort gezegd houdt het in dat we voetbalgerelateerde oefenvormen doen, gecombineerd met geheel andere vormen. Voorbeelden zijn onder andere pass en trapoefeningen terwijl je bijvoorbeeld met een frisbee gooit of eerst over een hindernis moet springen om een bal aan te nemen. Ook wordt er gebruik gemaakt van hele andere sporten zoals rugby, handbal, korfbal of trefbal om motorische vaardigheden aan te leren die ook in het voetbal van belang zijn. We maken daarbij gebruik van allerlei verschillende sportmaterialen.

Plezier in bewegen is belangrijk en een essentiële motivator voor elke leeftijd om te blijven bewegen. Goed leren bewegen is belangrijk voor de gezondheid, het welzijn en de fitheid. Diversiteit en variatie van oefeningen zorgt voor een grotere veelzijdigheid en dat heeft weer positieve gevolgen voor een beter aanpassingsvermogen, minder blessures, betere sportieve prestaties en meer creativiteit.

Als kick-off zijn onze gediplomeerde ASM-instructeurs bij de techniektraining voor de JO10 gestart. Dit betekent dat zij één oefening volgens het ASM verzorgen voor de spelers en speelsters van de de O10-lichting. Binnenkort volgt dan de bredere uitrol binnen de gehele onderbouw van de SJC Jeugdopleiding startend vanaf de Ukkies en Toppers.

SJC is hiermee één van de eerste clubs die een structureel aanbod heeft ontwikkeld, gericht op breed motorische ontwikkeling, voor alle jeugdleden t/m 12 jaar.

Aanmelden voor GRATIS meetrainen kan via bit.ly/meetrainen of check de link in de bio