Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC laat de punten in en bij Hoogland

De eerste echte krachtmeting in de 4e divisie, na valse de start tegen streekgenoot Alphense Boys, heeft duidelijk gemaakt dat SJC een niet zo eenvoudig voetbalseizoen tegemoet gaat. Hoewel er aanvankelijk nog aanvaardbaar tegenstand werd geboden aan Vv Hoogland, de ambitieuze uit de 3e divisie gedegradeerde ploeg van trainer Raymond Prins, bleek na rust dat SJC duidelijk de onderliggende partij was. En nauwelijks in staat was om deze  tegenstander echt pijn te doen. 
 
De statistieken  geven aan dat de druk op het doel van Willem Beuk groot was. Hoogland kreeg in totaal 8 corners te nemen waar SJC daar een viertal tegenover kon zetten. Terwijl de Hooglandse keeper nauwelijks werk kreeg moest SJC uitblinker Willem Beuk maar liefst zes opvallende reddingen verrichten. Verdedigend stond SJC dus onder grote druk waarbij gelukkig vier keer de buitenspelval met succes kon worden ingezet. Het vaak nogal onzorgvuldig uitverdedigen verstoorde een gewenste constructieve opbouw. Terwijl ook vanuit het middenveld fraaie constructieve acties uitbleven.
 
Zoals gezegd begon SJC wel goed vooral maar ook voorzichtig. Omdat de zwartwitten beducht leken voor snelle tegentreffers zoals die tegen Alphense Boys werden geïncasseerd. Hoogland mocht op het middenveld domineren en SJC loerde op het succesvol inzetten van tegenacties. Daarbij hielp het dus niet dat het uitverdedigen een aantal malen veel te wensen overliet en de bal te vaak direct weer werd ingeleverd. Het gevolg was vervolgens het  teveel heel risicoloos rondspelen van de bal rondom de eigen 16.

Het veldspel was van beide ploegen niet uitzonderlijk fraai maar Hoogland creëerde toch heel gedegen een licht overwicht. De ploeg kwam echter goed weg nadat Timo Verweij, hij stond voor het eerst weer in de basis, de bal op de lat knalde. En een verwoede doelpoging van Chris Hoogervorst had ook een beter lot verdiend dan net naast te vliegen. Een tegenvaller was vervolgens de treffer van Hoogland. Omdat ze op slag van rust er kans zagen om, via Lex Hienekamp vanuit een allerlaatste corner, de 1-0 te forceren.
 
Gezien de eerste helft een stand waar SJC ook wel weer  vrede mee mocht hebben maar over het toestaan van de doelpoging zo kort voor de pauze zou men feitelijk ontevreden mogen zijn.
 
Na rust moest het dan gebeuren maar al snel was er, na alweer een goed lopende Hooglandse aanval, een van de reddingen van doelman Beuk nodig. En vervolgens bleef Hoogland de SJC-defensie met veel druk bestoken.
Na een uur greep ook doelman Beuk mis maar Hoogland spits Henri Kersten zag gelukkig nog geen kans deze te benutten.
Met nog 25 minuten te gaan werd er door trainer IJzendoorn gewisseld en mochten Nick Lim en Coen van der Meij de plaats innemen van Mark Turk en Martijn van Trigt.
De SJC-speelstijl werd er niet fraaier op en de zo gewenste vlotlopende aanvallende acties bleven achterwege.

In die periode smeekte heel Hoogland om een penalty bij een vermeende overtreding van Ralph van Oosten op de achterlijn. De scheids was echter gedecideerd en gaf er geen gehoor aan. Amateurbeelden die na afloop op sociale media werden getoond gaven aan dat  er mogelijk een lichte aanraking was. Hoogland-supporters noemde het vol overtuiging een geheide penalty maar scheidsrechter Michel Nijdeken werd door de beelden niet overtuigd en zei, na bestudering , geen spijt te hebben van zijn beslissing.

IJzendoorn bracht nog Rick Brabander in voor Chris Hoogervorst. Maar ook hij kon het tij niet keren. Vervolgens dirigeerde Marcel IJzendoorn rechtsback Ralph van Oosten naar de spits om een treffer te forceren en dus verdedigend één tegen één te spelen. Dat leidde niet tot resultaat voor SJC maar wel voor meer verdedigende problemen. De 2-0, zo’n vijf minuten voor tijd, was dan ook een logisch gevolg van de grote druk van een stevig aandringend Hoogland. Dat het ook nog 3-0 werd was nauwelijks interessant.

De feiten zijn dat SJC zijn meerdere moest erkennen in goed voetballende tegenstander in een wedstrijd onder goede leiding en zonder incidenten en irritaties.
Om betere resultaten af te dwingen zal het uitverdedigen beter moeten en de opbouw verzorgder moeten zijn om daardoor aanvallend meer druk uit te oefenen. Bovendien lijken de tegenstanders in deze competitie gemiddeld van hoger niveau dan die in voorgaande competities in de 4e divisie.
Handhaven in het linker rijtje lijkt  echt het hoogst haalbare resultaat.
 
Komende zaterdag om 14.30 de thuiswedstrijd tegen WV-HEDW. De ploeg is nog zonder winstpunten en verloor met 2-3 bij DHSC, nadat ze eerder ook hadden verloren van JOS Watergraafsmeer.