Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC laat kansen onbenut

De winst feitelijk voor het grijpen want de kansen waren er zeker. Maar na de 1-0 voorsprong kon SJC niet doordrukken. Na een paar hele grote en wat kleinere mogelijkheden, viel heel ongelukkig de gelijkmaker. En vervolgens kon ook het gelijke spel niet worden veiliggesteld.

We zagen SJC heel goed aan de wedstrijd te beginnen. De duels waren scherp en de strijdlust heel duidelijk zichtbaar. SJC bleek Ajax alleen wat ruimte te gunnen op hun eigen helft en voetbalde zelf vanuit een gesloten verdedigingslinie.
De eerste mogelijkheid was er na 15 minuten spelen. Toen stuurde Timo Ruigrok de bal in de diepte naar de linkervleugel. Een gretige Chris Hoogervorst pikte de bal op en vond opkomende Frans van Niel op de 16 meterlijn. Helaas zag die zijn volley langs het doel zag vliegen.
SJC vond snel de mindere punten van dit Ajax en deelde speldenprikjes uit. Een fraaie omhaal van Tom Duindam werd een prooi voor keeper Deen.
Daarop volgden meer mogelijkheden via een aantal spelhervattingen. Waarmee de mannen van IJzendoorn wel duidelijke maakte wat de bedoeling was, maar tot resultaat leidde dit niet.
Na ruim 35 minuten trakteerde SJC de volle tribune op een heerlijke lopende aanval. Waarbij Tom Duindam, Martijn van Trigt en tenslotte Chris Hoogervorst door de Ajax-defensie walsten, maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat. De druk op het Ajax-doel bleef er tot aan de rust maar gescoord werd er niet.
Het gewenste doelpunt kwam er eindelijk na een kwartier in de 2e helft. Timo Ruigrok bracht zijn corner in de 16 en daar stuurde de opgekomen Sven Wisselink de bal ternauwernood richting Tom Duindam. Die reageerde zoals alleen een echte spits reageert, hij kopte de bal in een reflex achter keeper Deen: 1-0.

Even later liet Tom Duindam opnieuw een staaltje van zijn kunnen zien. Met een onnavolgbare actie op de achterlijn zagen we zijn tegenstander zich afvragen wat er nu precies gebeurde. Hij bracht de bal vervolgens bij de vrijstaande Martijn van Trigt, maar die zag zijn inzet gekeerd.
Inmiddels stuurde coach Middelbeek van Ajax de lange centrumverdediger Carlos Opoku vaker naar de voorste lijn. Daar stichtte hij dan gevaar maar dat kon vooralsnog worden ingedamd. Aan de andere kant kreeg SJC meer ruimte en nadat Timo Heemskerk in het veld kwam voor Timo Ruigrok, volgde een belangrijke periode. Eerst werd Heemskerk door Chris Hoogervorst gelanceerd maar, oog in oog met de keeper, faalde hij. Even later bediende Hoogervorst de opkomende Jordy Groot die een perfecte voorzet afleverde. Maar zo wel de doorgelopen Hoogervorst als Van Trigt moesten in de 5 meter de bal toch aan zich voorbij laten gaan.
Vervolgens viel de onverwachte gelijkmaker. Een verre bal viel in de 78e minuut op de punt van de 16. Waar Vincenzo Schep maar wat probeerde en de bal over de vertwijfelde Lex Hoogervorst in het net zag verdwijnen: 1-1.
In de daaropvolgende 10 minuten domineerde SJC opnieuw en het wachten was toch wel op een 2e treffer. Omdat trainer IJzerdoorn Tom Duindam wat meer uit het centrum vandaan liet opereren kwam er in het midden vaker ruimte voor Chris Hoogervorst. Dat leverde een aantal mogelijkheden op.  De grootste kans was er wel voor Martijn van Trigt maar zijn schot raakte slechts het zijnet. En in de absolute slotfase ging het volkomen mis. Eerst kon Lex Hoogervorst niet adequaat ingrijpen en vervolgens zagen we een verdedigend misverstand die de voor de 1-3 zorgde.

SJC staat nu op de 12e plaats met nog maar 3 punten voorsprong op BOL. De mogelijke degradatiecompetitie komt nu wel erg dichtbij. Komende week wacht de uitwedstrijd bij Huizen. Zij verloren onverwacht van DHSC maar bij winst op SJC kunnen zij alsnog het kampioenschap vieren. Al met al voor SJC geen benijdenswaardige situatie. In de laatste wedstrijd komt dan Swift Amsterdam op bezoek; die nu 1 puntje meer hebben dan SJC. Mogelijk wordt de laatste wedstrijd ook de laatste strohalm.

Hier de link naar de samenvatting van deze wedstrijd.