Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC lijdt pijnlijke nederlaag

Vooraf was er nog volop vertrouwen. Maar al heel snel werd duidelijk dat TOGB niet zomaar een tegenstander zou zijn. De ploeg uit Berkel en Rodenrijs toonde zich vanaf de eerste minuut gretiger met daarnaast etaleerde zijn een surplus aan balvaardigheid. En bracht SJC een reguliere en zeer pijnlijke nederlaag toe
 
De eerste voorzichtige speldenprikjes deden de SJC verdediging nog  geen pijn. Maar na ruim 10 minuten spelen stond het, na een fraaie  door TOGB uitgespeelde aanval, gevolgd door een ongelukkige klutsbal via Jelle van Went en Jordy Groot toch 0-1.
 
TOGB toonde vervolgens nadrukkelijk aan dat druk zetten moet samengaan met zelf heel verzorgd spelen. En dat daarnaast snelheid in de balcirculatie een extra voorwaarde is.
De combinaties van SJC oogden daarentegen traag, bij diverse spelers ontbrak het juiste overzicht en de zwartwitten grossierden in matige passes en onnodig balverlies. Jordy Groot liep daarbij ook nog eens tegen een gele kaart aan. Het ontbrak bij SJC eenvoudig aan de inspiratie die nodig was om de wedstrijd te doen keren. Verder dan een enkele vrije trap en een verdwaalde corner kwam het daarom niet. TOGB bleef sterker en nadat de ploeg een aanvankelijke buitenspelsituatie zeer geroutineerd wist te omzeilen viel de simpel uitgespeelde 0-2.
 
Voor de voetballiefhebber was TOGB duidelijk de ploeg met de meeste balvaardigheid en de heel druk coachend Mark Schuur inspireerde zijn spelers om heel veel energie te steken in het, zoals dit tegenwoordig heet, hoog druk zetten. Even leek SJC zich te vermannen en zagen we een periode met een aardige vrije schop, een gevaarlijk afstandsschot van Timo  Ruigrok en een drietal corners op rij. Maar de aansluitingstreffer viel niet. En kort daarop werd de SJC-verdediging 2 keer kinderlijk eenvoudig uit elkaar gespeeld en konden 0-3 en 0-4 worden genoteerd. Met name  Max Le Fevre En Leroy Zwarteveld  van TOGB lieten zich in die periode van hun beste kant zien
 
Na de rust bij SJC een aantal wijzigingen. Stan Ruigrok, Jordy Groot en Frans van Niel bleven in de kleedkamer achter. En Wesley Haasnoot, Sven Wisselink en Mark Turk maakten hun opwachting.  Het leek even iets beter te gaan maar al weer snel  was het weer TOGB  die SJC liet zien wie deze middag de dienst uitmaakte. Na een simpel lopende aanval gevolgd door een perfect genomen vrije trap vielen evenveel doelpunten en kon dus 0-5 en 0-6 worden genoteerd.
De vaste supporters vroegen zich af waar dit heen moest gaan en vreesden een nog groter debacle.  Zeker nadat keeper Kevin Schelvis geblesseerd raakte aan het bovenbeen en vervangen moest worden door Lex Hoogervorst. Maar de reservedoelman wist zijn doel schoon te houden en zag bovendien  SJC ook nog 2 keer scoren. De eerste keer was het een door Timo Ruigrok feilloos ingeschoten strafschop, de tweede maal mocht Wesley Haasnoot de trekker overhalen: 2-6.
 
Hierna kabbelde de wedstrijd naar een einde  en iedereen haalde opgelucht adem toen de goed leidende scheidsrechter René Wiedijk uit Alkmaar voor het einde floot.
Na afloop was aanvoerder Timo Ruigrok behoorlijk teleur gesteld: ‘We moeten maar eens goed overdenken wat er nodig is om beter te presteren. Want op deze manier kunnen we in de hoofdklasse geen potje winnen’.
 
Volgende week voor SJC de uitwedstrijd in en tegen Hoogeveen. De koploper maakte opnieuw geen fout en won met 2-0 bij VOC. En voor SJC zal het, ook al met de inmiddels lange lijst met geblesseerden, zeker niet eenvoudig gaan worden. De conclusie na de wedstrijd tegen TOGB mag wel zijn dat hard werken alleen niet voldoende is. Tomeloze gretigheid in combinatie met een vlotte en verzorgde balcirculatie zal naast uiterst scherp verdedigen nodig zijn om bij de koploper een puntje weg te snoepen.

Klik hier voor de samenvatting van BO omroep.