Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC maakt zevenklapper tegen Rohda Raalte

Absoluut  90 minuten lang genieten. Met niet minder dan 7 treffers. En niet zomaar treffers maar de een nog mooier dan de ander. Met daarnaast ook genoeg aantrekkelijke en bijzondere momenten om er een pagina vullend krantenartikel aan te wijden.

Tevoren was er bij veel supporters een onzekere stemming omdat Rohda tot nu toe goed presteerde en een tweetal punten meer had als SJC. Bovendien ontbrak de geblesseerde topscorer Tom Duindam. Waardoor ook nog eens een omzetting in de veldbezetting noodzakelijk bleek.
De ongerustheid werd aanvankelijk gevoed want de ploeg uit Raalte begon, nadat pupil van de week Sven Vegt als eerste al keeper Brinkhuis passeerde, zeer voortvarend. Wat in de eerste 7 minuten al resulteerde in een tweetal corners.

SJC kreeg een eerste echte mogelijkheid pas na 10 minuten toen de opgekomen Strojil de bal in handen van de keeper schoot. Dat deed Chris Hoogervorst 3 minuten later veel beter. Met elan soleerde hij de 16 in en liet de keeper vervolgens kansloos: 1-0.
Scheidsrechter Dennis Smit (hij haalde wel een voldoende) leek wat laconiek bij stevige overtredingen en hield ook geel in zijn zak na zo’n  behoorlijke overtreding op Timo Ruigrok.
Even leek Rohda zich te herpakken en een corner en een vrije trap gingen vooraf aan een grote mogelijkheid in 24e minuut.

SJC werd hierna wel steeds dominanter en na ruim een half uur spelen viel de 2-0. Jordy Groot onderschepte, stoomde op naar de 16 meterlijn om vervolgens met een perfecte voorzet Chris Hoogervorst in staat te stellen om koppend te scoren. En al binnen 2 minuten was het Frans van Niel die een afvallende bal ook al behendig oppikte en vanaf rechts met een strak schot het net liet bollen: 3-0.
Een comfortabele voorsprong  met een maar. Want in de 39e minuut kreeg SJC een corner te nemen.  Rohda-keeper Brinkhuis ving de bal en zocht direct de eenzame spits Kevin Peppels. Het waren respectievelijk Strojil en Groot die opzichtig te kijk werden gezet waarna de Rohda-spits ook Lex Hoogervorst kansloos liet: 3-1.

Even dook het doemscenario weer op want een aansluitingstreffer zou de wedstrijd plots kunnen doen kantelen. Maar zover liet uitblinker aanvoerder Timo Ruigrok het niet komen. Uit een fraaie corner van Chris Hoogervorst joeg hij de bal met een perfecte volley in het net: 4-1.
Een schoonheid van een doelpunt met het effect van een inslaande bom.

In de 56e minuut kreeg SJC opnieuw een corner vanaf rechts en het was wederom Ruigrok die, nu met een kopbal, de 5-1 op het scorebord bracht. De supporters reageerden uitzinnig, Rohda was zichtbaar aangeslagen en de wedstrijd was natuurlijk gespeeld. Toch bleek het de gretige selectie van IJzendoorn nog niet genoeg. De druk op Rohda bleef hoog en na een uur spelen was het opnieuw Frans van Niel die op aangeven van Timo Ruigrok meedogenloos toesloeg: 6-1. En ook het slotakkoord was op een bizarre manier voor Van Niel. Een afvallende bal werd door hem keihard op de bovenlat geschoten en met veel effect viel deze, met steun van een stevige zuidwesten wind, nog voor de doellijn en draaide vervolgens tot ieders verbazing over de lijn: 7-1.

Frans van Niel werd terecht gehuldigd als ‘man of the match’. Maar daarbij was de concurrentie best wel groot want veel spelers zoals Chris Hoogervorst, Timo Ruigrok, Sven Wisselink , Mark Turk en Timo Verweij  waren deze middag bijzonder op dreef.
En feitelijk kwamen alle spelers deze middag  in aanmerking om te worden geëerd. IJzendoorn bracht intussen Thijs van Donk, Ralph van Oosten, Xavi Nolteniusen Aaron Koeman. Die ook al zeer gedreven hun bijdrage leverden aan een heerlijke voetbalmiddag.
De zevenklapper was een welkom geschenk voor de zwartwitten na het moeizame gelijke spel van vorige week. Marcel IJzendoorn sprak van de uiteindelijke beloning voor zijn spelersgroep. ‘Deze groep zal tot veel in staat blijken’, zo voorspelde de trainer vorige week al.En die gewaagde voorspelling is door de spelersgroep al snel waar gemaakt.

Zondag 5 februari speelt SJC de uitwedstrijd bij Westlandia.
In Noordwijk lieten de westlanders zien dat ze over een goed team beschikken. Maar het huidige SJC moet ook in Naaldwijk een goed resultaat weten te behalen.

Klik hier voor de samenvatting SJC tv van BO Omroep.