Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC met lege handen terug uit Sassenheim

Het was op papier een derby maar van de sfeer van een derby was er voor de toeschouwers niet veel waar te nemen. In het veld  speelde zeker Ter Leede in met derby aanpak en zochten in de diverse duels direct al de grenzen op.
 
Beide teams moesten op jacht naar de 3 punten die hen op de ranglijst richting linker rijtje zou brengen. Het was dus om meer dan een reden een echte wedstrijd. Waarbij al heel snel Timo Ruigrok het kind van de rekening werd. De SJC-aanvoerder uit zijn spel halen was kennelijk opdracht van Ter Leede-trainer Niek Oosterlee. En dat resulteerde al snel in een veel te hard duel waarbij de aanvoerder dusdanig geblesseerd raakte dat hij hinkend rond bleef lopen. Een overtreding waarbij een gele  kaart bepaald niet misplaatst zou zijn geweest.
 
In meer dan druiligere omstandigheden nam SJC toch direct het initiatief. En Martijn van Trigt wist al gauw te scoren. Het afkeuren vanwege buitenspel was zeer dubieus ook al omdat scheidsrechter en linesman beiden niet op de achterste lijn liepen.
Maar SJC vervolgde met elan de wedstrijd. Op het middenveld combineerden Ruigrok en van Niel en bereikte daarmee Tom Duindam. Die zette samen met Van Trigt de goed lopende aanval op waarbij een bijzonder hakje van Duindam opnieuw van Trigt bereikte. Helaas werd zijn harde schot door de keeper onschadelijk gemaakt.
Niet veel later opnieuw een grote mogelijkheid via Van Trigt die Ruigrok bij de tweede paal een kopkans bood. De trekkebenende aanvoerder zag geen kans deze grote mogelijkheid om te zetten in de gewenste treffer. Een vrije schop van Frans van Niel bereikte Martijn van Trigt maar zijn kopbal was ook weer net niet raak.
.
Met Chris Hoogervorst voor de  geblesseerde Timo Ruigrok moest de noodzakelijke gelijkmaker er komen. SJC creëerde kansen, het doelpunt viel, zoals voetbalwetten gelden, vervolgens wel aan de andere kant. Postma en keeper Schelvis zagen er niet goed uit en Tetteroo kreeg een niet te missen kans: 2-0. Dat Tom Duindam kort voor het rustsignaal nog op de lat kopte maakte de frustratie bij de SJC-supporters alleen maar groter.
 
Met Jelle van Went als rechtsback voor Puck Postma begon SJC aan de resterende  45 minuten. Vanuit een corner mocht uiteindelijk Wesley Haasnoot inschieten. De inzet werd van de lijn gehaald maar de enigszins pedant optredende scheids had kennelijk persoonlijk geconstateerd dat de bal wel achter de lijn was geweest en wees triomfantelijk naar het midden: 2-1.
Een daarop volgende kans voor Tom Duindam kon nog juist worden geblokt maar opnieuw leek het wachten op een Noordwijkse treffer. En opnieuw werd SJC verdedigend simpel te kijk gezet. Fermina mocht  de bal aannemen en vervolgens vanuit de draai scoren: 3-1.
En dat maakte dat het voor SJC een verloren strijd was, effectiviteit tegenover machteloosheid.
Door de volkomen onnodige smerige overtreding van opnieuw Sassenheimer Tetteroo, nu op Jordy Groot, raakte de gemoederen knap verhit. Een bepaald niet verstandige reactie van Max de Haas, die met twee handen een forse duw uitdeelde, werd door scheidsrechter Baas aangegrepen om beide spelers van het veld te zenden. In het geval van De Haas een meer dan discutabele beslissing waarover nog lang over werd nagepraat.
Maar intussen  werd het er met 10 tegen 10 voor SJC niet makkelijker op. Een perfecte pass werd door de SJC-verdediging verkeerd beoordeeld en ook de 4-1 was een feit. SJC kreeg best mogelijkheden maar Ter Leede bleek net iets meer geconcentreerd.
De Sassenheimers bespeelde de geboden ruimtes beter en bij SJC is het verdedigend nog steeds niet stabiel. Tel er bij op dat Tom Duindam nog niet over zijn kenmerkende trefzekerheid beschikt en de uitslag is wel verklaard.
 
SJC stond met lege handen en ook met de wetenschap van een mogelijk geschorste Max de Haas en de geblesseerde aanvoerder Timo Ruigrok. Komende zaterdag de zware uitwedstrijd bij Ajax. Hun wedstrijd tegen het Utrechtse DHSC werd bij 0-2 gestaakt wegens verder onbespeelbaarheid van de grasmat. Voor SJC is het meer dan een zware opgave om daar resultaat weg te slepen.

Voor het videoverslag van Bollenstreek Omroep klik hier.