Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC MO13-2 kampioen!

Afgelopen zaterdag is de MO 13-2 kampioen geworden (3de klasse) in de wel heel spannende strijd met Ter Leede MO13-2. Bovendien moesten de meiden 3 competitiewedstrijden spelen: op dinsdag, donderdag én zaterdag!
Aan het begin van de week stonden we 3 punten achter, maar wel met twee wedstrijden minder gespeeld. We moesten dus minimaal 2  keer winnen en 1 keer gelijk spelen om het kampioenschap veilig te stellen.
De eerste horde werd op dinsdag genomen, door met gemak 4-0 van Rijnsburgse Boys te winnen. Maar uit bij FC Lisse op donderdag was van een ander niveau! Bij de rust stonden we met 2-0 achter. Wij het balbezit, zij de doelpunten. We hadden wat recht te zetten. En dat deden we met moed en vechtlust. De 2-1 viel redelijk snel door een afstandsschot net binnen de 16. Kans op kans hadden we daarna, en bijna ging het nog fout na een uitbraak. Onze keepster kwam heel goed haar doel uit en zorgde ervoor we nog kans maakten op een gelijkspel. Verliezen was geen optie voor de meiden! dat  uiteindelijk viel de bevrijdende goal 5 minuten voor tijd. Daarna hadden we nog meer mogelijkheden, maakte goede reddingen en schoten net naast het doel voorkwamen de volle buit. Maar bij een 2-2 eindstand, hoefden we alleen onze laatste wedstrijd op zaterdag te winnen.

Tegen Katwijk moest het gebeuren. We hadden tegen dit team enkele weken geleden tijdens een toernooi 0-0 gelijkgespeeld, dus we wisten dat dit geen walkover zou zijn. En we wisten inmiddels óók dat de nummer 2 al gewonnen had… én een beter doelsaldo had. Maar de meiden van SJC zagen dat alleen maar als een uitdaging en gingen vol in de aanval. Maar de bal wilde er gewoon niet in. Pas in minuut 25 werd de ban gebroken, met nogmaals een afstandsschot over de keepster heen. In de tweede helft was Katwijk geen partij meer, en werd er nog 4 keer gescoord. Eindstand 5-0. Kampioenschap in the pocket!
Na de wedstrijd werd het feestje gevierd. SJC trakteerde de meiden op patat en kroketten. We (de ouders) hadden al medailles geregeld. De meiden werden het podium opgeroepen en de medailles zijn door de trainers (ik, Vincent Hoogeveen en Nik Adams) om de nek gehangen. Een heel gaafmoment!

Maar de meiden hebben er nog een feestje van gemaakt. Onder de douche met zijn allen, en lekker gek doen. Echt een topseizoen waar we als échte SJC’ers trots op zijn!